Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prvi fakulteti već odlučili: Ništa od povratka u predavaone – ljetni semestar počinje na daljinu

MojFaks | Akademska četvrt, 25.01.2021., Autor: Anja Z.Foto: By lara martone / Shutterstock

Krajem studenog, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdali su preporuke za održavanje nastave na fakultetima koje su se kretale u smjeru online nastave, uz iznimke praktikuma ili laboratorijskih vježbi.

Nakon završetka zimskih praznika, a u skladu s preporukama, većina fakulteta zimski semestar odlučila je i završiti na daljinu.  Aktualne epidemiološke mjere na snazi su do 1. veljače, nakon čega će Stožer donijeti odluku koje mjere i dalje ostaju na snazi, a gdje se možda očekuje blago popuštanje. Prema dosadašnjim informacijama, kako piše Index.hr najviše će popuštanja biti u području sporta i rekreacija, a moguće je i otvaranje terasa restorana i kafića. 


...Stigle preporuke: Dulji praznici, savjet fakultetima – ipak online… Nove mjere u veljači!...


...Ni u novoj godini nema povratka u predavaone: 4 zagrebačka fakulteta već odlučila – nastava i dalje online...


Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju i početak ljetnog semestra – pojedini fakulteti već su donijeli odluke o načinu održavanja nastave. Tako će se nastava i provjere znanja do daljnjega na FOI-ju održavati kao i do sada – u potpunosti na daljinu.

"Nastava na Fakultetu na sveučilišnim preddiplomskim i diplomskim studijima i stručnom preddiplomskom studiju (Varaždin i studijski centri) u ljetnom semestru ak. god. 2020./2021. izvodit će se na daljinu u potpunosti (scenarij C). Ovisno o epidemiološkoj situaciji tijekom semestra moguć je prelazak na drugi model izvođenja nastave", navodi se u obavijesti objavljenoj na službenoj stranici FOI-a.  


...Još 3 fakulteta nastavljaju s online nastavom: Ispiti i kolokviji mogu uživo, ali uz stroge mjere...


Što se tiče kolokvija – oni će održavati na daljinu ili kontaktno u skladu s odlukom nositelja predmeta i uz poštivanje postojećih protuepidemijskih mjera, a isto vrijedi i za ispite te za usmene dijelove ispite pred povjerenstvom. Svi oni koji spadaju u rizične skupine svim će oblicima provjera znanja pristupiti isključivo na daljinu.
studentinastava na daljinuonline nastavaljetni semestarFOI