Vodič za brucoše

Počelo je i na fakultetima u Zagrebu? Prvo veleučilište otkazalo predavanja i rokove – i ne samo na 2 tjedna!

MojFaks | Akademska četvrt, 12.03.2020.Počelo je i na fakultetima u Zagrebu? Prvo veleučilište otkazalo predavanja i rokove – i ne samo na 2 tjedna!

'Istina je da su neka predavanja i rokovi otkazani, ali će konačna odluka biti objavljena na stranicama najkasnije do kraja petka...'

Redakcija portala Global neslužbeno doznaje kako je Zdravstveno veleučilište u Zagrebu odlučilo obustaviti održavanje nastave i ispitnih rokova za svoje studente do 14. travnja zbog trenutne pandemije koronavirusa COVID-19.


Službene obavijesti na stranicama veleučilišta još uvijek nema, a kako izvještava Global zaposlenici referade na upit o odluci nisu htjeli otkriti nikakve detalje, osim da će se do kraja tjedna saznati hoće li odluka biti službeno objavljena. 

"Istina je da su neka predavanja i rokovi otkazani, ali će konačna odluka biti objavljena na stranicama najkasnije do kraja petka", rekli su zaposlenici referade za ovaj studentski portal.


Zdravstveno veleučilište bi tako od idućeg ponedjeljka mogla biti prva visokoobrazovna ustanova u Hrvatskoj koja će zatvoriti vrata svojim studentima zbog pandemije, od kojih je zasad 19 zaraženih u Hrvatskoj, a više od 125 tisuća u svijetu.

Studenti ovog veleučilišta smatraju da ovakav potez itekako ima smisla. "Većina nas uz faks radi u bolnici gdje su veće šanse za zarazom tako da je ovo dobra stvar koju su napravili kako se ne bi i ostali studenti zarazili i onda to prenijeli na svoje pacijente", govori studentica Ines.


Ipak, kako govore studentice, praksa u bolnicama koju studenti moraju obavljati neće se obustaviti, već samo predavanja, rokovi i predrokovi.

A.Z.
izvor: Global

foto: Shutterstock By Luis Molinero


studentiobustava predavanjaZdravstveno veleučilište u Zagrebukoronavirus