Vodič za brucoše

Povratak u klupe i uživo: Jedan od najvećih zagrebačkih fakulteta opet poziva studente u predavaonice

MojFaks | Akademska četvrt, 28.05.2021., Autor: Vanessa K.Povratak u klupe?
Foto: screenshot via web2020.ffzg.unizg.hr

Nakon dvije godine online i hibridne nastave, možda se studenti konačno vraćaju u svoje klupe! Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske najavio je popuštanje određenih mjera prije dva dana, a dio mjera se odnosi i na fizičku prisutnost studenata u akademskim institucijama. Je li ovo prvi znak odumiranja online nastave?

Obnašatelj dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Jurković donio je novu odluku o načinu održavanja ispita u ljetnom roku za akademsku godinu 2020./2021. za vrijeme pandemije.


Studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobili su danas na svoje e-mail adrese Odluku u kojoj obnašatelj dužnosti javlja kako će se ispiti i konzultacije u ljetnom roku održavati na fakultetu. Kako stoji u odluci, ona stupa na snagu odmah i primjenjuje se sve do opoziva.


Među ostalim, u odluci je navedeno da će se "ispiti i konzultacije održavati kontaktno na Filozofskom fakultetu i u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, dok će se u iznimnim slučajevima ispiti i konzultacije održavati na daljinu ako za to postoje opravdani zdravstveni razlozi i ako su osigurani tehnički preduvjeti", stoji u odluci.


Nadalje stoji kako o već rezerviranim prostorijama i ispitnim terminima nije potrebno obavještavati Upravu. S obzirom na iznimno složen sustav studiranja na Filozofskom fakultetu, posebno zbog velikoga broja studija, nastavnika i studenata, očekuje se razumijevanje i suradljivost svih nastavnika i studenata kako bi se ispiti mogli uspješno održati.


Uprava će nastaviti pratiti sve informacije i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Filozofski fakultetkraj online nastaveispiti i konzultacijeMiljenko JurkovićOdluka o načinu održavanja ispita


Prati nas na Instagramu!