Vodič za brucoše

Prosjek ocjena studenata na ZŠEMU je 5.0, a evo gdje je najmanji, samo 2,739!

MojFaks | Akademska četvrt, 19.08.2021., Autor: Vanessa K.Provjerite sve detalje!
Foto: V.S., MojFaks

Iako se prosjek ocjena fakulteta odnosi samo na ekipu koja se javila na Natječaj za dom, nekoliko fakulteta iskače, poput ZŠEMA, ali i VERNA.

Do 24. kolovoza Studentski centar Zagreb prima Pritužbe studenata na privremenu rang listu koju su objavili prije dva dana. I dok neki studenti preko ovog perioda pokušavaju dobiti svoje mjesto u domu, jedan dio njih je siguran po pitanju smještaja za narednu akademsku godinu. Studentima se bodovao, među ostalim, i prosjek ocjena. Tako prema rang listi Studentskog centra Zagreb, svi studenti koji studiraju na ZŠEM-u, a prijavili su se na natječaj za dom, imaju prosjek ocjena 5,0.


>>>Prosjek ocjena milijunaša je 2.9: Evo zašto je tako nizak i zašto su unatoč lošim ocjenama uspjeli u životu<<<


Koji su top tri najgora i najbolja fakulteta po prosjeku?


Ekipa s diplomske razine studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu ima nevjerojatno nizak prosjek: 2,739, a odmah za petama s prosjekom 2,789 su studenti s preddiplomske razine studija na Visokoj školi za informacijske tehnologije. VERN dolazi iza Visoke škole, točnije, studenti na diplomskoj razini studija koji su u domu imaju prosjek ocjena 2,843.


>>>Najbolji hrvatski učenici birali slične studije: Ovih top 5 fakulteta upisuje 'creme de la creme' maturanata<<<


S druge strane, najbolji prosjek imaju studenti ZŠEMa: 5,0. Studenti Veleučilišta u Velikoj Gorici također se mogu ponositi prosjekom svojih diplomaca u domu jer im je prosjek visokih 4,865. Akademija likovnih umjetnosti nalazi se u top tri s najboljim prosjekom studenata na preddiplomskoj razini sa visokih 4,629.


Kako su rangirani ostali fakulteti, možete vidjeti na ovom linku.
prosjek ocjenaAkademija likovnih umjetnostiStudentski centar ZagrebZŠEMVERNVeleučilište u Velikoj GoriciVisoka škola za informacijske tehnologijenatječaj za studenstki smještajZagrebstudentski dom


Prati nas na Instagramu!