Vodič za brucoše

Novosti iz osječkog Studentskog servisa: Samostalno pregledavajte ugovore i zaradu

MojFaks | Akademska četvrt, 10.10.2016.Novosti iz osječkog Studentskog servisa: Samostalno pregledavajte ugovore i zaradu

Studentski centar u Osijeku ima za cilj konstantno poboljšavanje vlastite usluge pa je uveo novinu koja će razveseliti brojne studente.

Studenti dosad nisu mogli sami pregledavati svoje ugovore niti karticu s isplaćenom zaradom tijekom kalendarske godine, no od prošloga tjedna ova im je mogućnost dostupna i to preko internetske stranice koja se nalazi na sljedećem linku.

Što je potrebno napraviti? Samo kliknuti na web stranicu STUC-a te unijeti osobne podatke, a nakon toga otvaraju se tablični prikazi ugovora i zarade, ovisno o tome što vas zanima.

Rukovoditelj osječkog Studentskog servisa, Tihomir Milinović, rekao nam je da je ova novina već neko vrijeme spremna, ali se čekalo s redizajnom internetske stranice STUC-a kako bi je implementirali i predstavili korisnicima.


K tome, Milinović kaže da su studenti zadovoljni preglednikom Ugovora jer je procedura vrlo jednostavna kako bi svi bez problema mogli pregledavati i kontrolirati ostvarenu zaradu. Ovo je bitna navika koju bi svaki student koji radi preko SC-a trebao usvojiti jer, kao što znamo, ovisno o zaradi, prihodi ulaze u sustav oporezivanja, ali i utječu na to možemo li ili ne biti porezna olakšica roditeljima.

...Poziv iz Porezne: ako zarađuješ više od 13 tisuća kuna upozori roditelje...Izvor: FB@Studentski servis Osijek-Studentski centar u Osijeku

Osim toga, u svrhu produljenja prava na rad studenti članovi Studentskog servisa ove akademske godine više ne moraju donositi potvrdu fakulteta o redovitom studiranju. Dovoljno je imati važeću iksicu i ostvariti pravo na subvencioniranu prehranu.

"Ukoliko studenti budu imali bilo kakvih problema s pregledavanjem Ugovora, uvijek se mogu obratiti zaposlenicima", poručuju iz Student servisa.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


STUCstudentski centar Osijekstudentski servis Osijekpregled Ugovora


Prati nas na Instagramu!