Vodič za brucoše

Akademska četvrt

Ono kad ispit odgađaš 7 godina: Studenti otkrili koji je NAJTEŽI KOLEGIJ na njihovom fakultetu

Objavljeno 26.01.2018. u Akademska četvrt

Na svakom fakultetu postoji taj jedan najteži kolegij i ispit od kojega strepe mnogi. Zbog toga ga, ako je moguće, studenti ostavljaju za kraj, a neki čak 'vuku' godinama. Štoviše, najteži kolegij na fakultetu može doprinijeti nastanku 'vječnih studenata'.

Mali studentski centri bolji od zagrebačkog: SC odgovoran za najviše studenata ima najlošiju Facebook stranicu

Objavljeno 25.01.2018. u Akademska četvrt

Komunikacija sa studentima posredstvom društvenih mreža postala je uobičajenom praksom mnogim studentskim centrima, posebice student-servisima koji nude najkorisnije informacije - one vezane uz poslove. Velika je prednost kad ne morate do oglasne ploče nego ponudu poslova možete najbrže i najaktualnije vidjeti na - Facebooku.

Niste dobili stipendiju? Evo što možete učiniti da vas fakultet OSLOBODI PLAĆANJA školarine

Objavljeno 19.01.2018. u Akademska četvrt

Studenti koji su se prijavili na natječaj za državne stipendije jučer su mogli vidjeti pomaknutu rang listu i vidjeti jesu li ipak ostvarili pravo na novčanu potporu. No, studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa mogu djelomično odahnuti ako pravo na stipendiju nisu ostvarili jer postoji još jedna opcija pomoći u školovanju.

Nauče li već na faksu biti neljubazni? Studenti medicine iz tri Hrvatska grada otkrivaju jesu li spremni za teške razgovore s pacijentima

Objavljeno 12.01.2018. u Akademska četvrt

Doktori medicine, odnosno liječnici, ljudi su koji su svoje školovanje i život posvetili liječenju drugih. Iako se radi o humanoj profesiji osoba posvećenih pomaganju drugima, nerijetko se u javnom prostoru čuju izjave osoba nezadovoljnih tretmanom koji su dobili u ordinaciji ili ambulanti.

Poželjni i nepoželjni studiji po hrvatskim gradovima: Evo kojih nam studenata treba više, a kojih manje

Objavljeno 08.01.2018. u Akademska četvrt

Hrvatski zavod za zapošljavanje svake godine objavi Preporuke za upisnu politiku i politiku stipendiranja. To znači da su napravili analizu koja pokazuje za koje sveučilišne i stručne studije treba povećati upisnu kvotu, a za koje kvotu valja smanjiti.

Probili led i postigli ono što roditelji nisu: Priče domaćih studenata koji su prvi u obitelji upisali fakultet

Objavljeno 04.01.2018. u Akademska četvrt

Izraz 'first generation college student' odnosi se na osobu koja je prvi student u svojoj obitelji, odnosno, riječ je o studentima čiji roditelji nisu išli na fakultet pa čak ni šira rodbina te će oni biti prvi s diplomom u obitelji.

Predstavite se kolegama i profesorima: Znate li što je e-portfolio i kako ga koristiti dok studirate?

Objavljeno 02.01.2018. u Akademska četvrt

Znaš li da postoji nešto nalik društvenoj mreži na kojoj se umrežavaju studenti, na temelju svojih portfolija?

'Nije fer prema nama redovnima': Među studentima napeto jer će izvanredni moći raditi preko student servisa

Objavljeno 27.12.2017. u Akademska četvrt

Prijedlog zakona o studentskom radu izazvao je podjele među studentima. Mnogima je sporna stavka o mogućnosti rada preko studentskog ugovora za izvanredne studente jer smatraju da to nikako nije pošteno prema redovnim studentima.

10 000 kuna godišnje: Studenti pomorskih fakulteta od sljedeće godine mogu računati na novu stipendiju

Objavljeno 21.12.2017. u Akademska četvrt

Na inicijativu Sekcije mladih Sindikata pomoraca Hrvatske, SPH pokreće novi projekt - stipendiranje studenata pomorskih fakulteta.

Učitaj još