Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Ne šalju prijedloge niti se informiraju: Studenti zasad nezainteresirani za izradu Zakona o studentskom radu

Objavljeno 29.03.2017. u Akademska četvrt

Sredinom mjeseca u Ministarstvu znanosti i obrazovanja okupila se Radna skupina zadužena za izradu prijedlog Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad. Između ostalog, tu se našao i zahtjev za rad 'preko studentskog' za izvanredne studente, a kako doznajemo, studenti rijetko šalju svoje prijedloge.

Održan okrugli stol na temu izmjena HKO-a: Kako će se riješiti status stručnih studija?

Objavljeno 27.03.2017. u Akademska četvrt

E-savjetovanje u vezi izmjena Zakona o HKO-u još uvijek traje, a vrlo je neizvjesno koji će ishod uslijediti. U petak je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o HKO-u, ali nažalost bez konkretnih prijedloga.

Priprema se Zakon o studentskom radu: Saznali smo koji će studentski predstavnici raditi na njemu

Objavljeno 24.03.2017. u Akademska četvrt

Izrada nacrta zakona o studentskom radu okupila je 14. ožujka Radnu skupinu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Koliko je ovo bitno pokazuje i činjenica da je premijer Plenković osobno pozvao studente da sudjeluju u izradi budućeg zakona.

Studenti stručnih studija protiv prijedloga HSZ-a: 'Svatko treba naći mjesto na tržištu rada'

Objavljeno 22.03.2017. u Akademska četvrt

Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru već je neko vrijeme razlog prepirke između Rektorskog zbora, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog studentskog zbora i Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH. Dok HSZ podržava alternativni prijedlog izmjena iz Ministarstva, studenti stručnih studija njime nisu zadovoljni.

Osnovana Radna skupina za studentski rad: Zašto nitko iz Ministarstva nije obavijestio studente?

Objavljeno 21.03.2017. u Akademska četvrt

Iako je premijer pozvao sve studente da se uključe u izradu nacrta zakona koji će regulirati studentski rad, iako ministar Barišić govori da ovim zakonom Vlada poručuje da je socijalno osjetljiva, ostaje pitanje zašto o tome da je osnovana Radna skupina nema vijesti na web stranicama MZO-a i zašto još uvijek nisu odgovorili pokretaču peticije za omogućavanje rada 'na studentski ugovor'...

Izvanredni studenti nakon peticije kreću u prosvjed? Iz MZO-a već mjesec dana nema odgovora

Objavljeno 20.03.2017. u Akademska četvrt

Peticija koju je potpisalo 7000 studenata i koja se odnosi na mogućnost prava na rad preko student servisa za izvanredne studente upućena je Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Što će sada s njom biti nije poznato jer studenti nisu dobili odgovor već četiri tjedna.

'Hrvatska kakvu (ne) trebamo': Studenti došli na konferenciju pa ih izvrijeđali i ostavili pred vratima

Objavljeno 20.03.2017. u Akademska četvrt

Večernjakova velika konferencija naziva 'Hrvatska kakvu trebamo' upravo se odvija u zagrebačkom hotelu Esplanade. Među sudionicima konferencije je gotovo cijeli državni vrh, a bez obzira na to što su i studenti bili pozvani, prema njihovim riječima, predstavnici organizatora nisu ih htjeli pustiti unutra.

Diploma s Algebre i FER-a nije jednaka: Stiže rješenje problema statusa stručnih studija

Objavljeno 20.03.2017. u Akademska četvrt

Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) već neko vrijeme je 'trn u oku' rektora Damira Borasa koji ga je htio mijenjati na Ustavnom sudu, ali zaključak je jedan: dio HKO-a se mora mijenjati.

Sljedeće akademske godine pokreće se novi vojni studij u Splitu - evo detalja

Objavljeno 17.03.2017. u Akademska četvrt

Još je početkom siječnja u Ministarstvu obrane RH održan sastanak o ustrojavanju novog studija Vojno pomorstvo na Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman', a jučer se našao i na dnevnome redu sjednice Vlade RH.

Učitaj još