Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Kreće izrada budućeg zakona o studentskom radu: Hoće li izvanredni studenti moći raditi preko SC-a?

Objavljeno 15.03.2017. u Akademska četvrt

Na početku godine Hrvatski studentski zbor vodio je pregovore o Pravilniku o posredovanju pri učeničkom i studentskom zapošljavanju s Ministarstvom financija te Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Rezultat je taj da će se studentski rad napokon zakonski regulirati.

Smanjuju se upisne kvote: Gasi li se studij filozofije na Hrvatskim studijima?

Objavljeno 14.03.2017. u Akademska četvrt

Vijest koja se od jučer širi društvenim mrežama jest ona o ukidanju studija filozofije na Hrvatskim studijima. Naime, upisne kvote preddiplomskih studija koje je donio Rektorski kolegij u užem sastavu, pokazuju 0 upisnih mjesta za dvopredmetni studij filozofije za akademsku godinu 2017./2018.

Dovoljan je jedan bod: Ugrabite smještaj u domovima - ostalo još šezdesetak mjesta

Objavljeno 13.03.2017. u Akademska četvrt

Novost koja će razveseliti mnoge studente: za smještaj u zagrebačkim domovima od prošlog vam je petka potreban samo jedan bod.

Upiši i bankrotiraj: Zašto zagrebačka Ekonomija naplaćuje kolegije na engleskom jeziku?

Objavljeno 13.03.2017. u Akademska četvrt

Na državnim fakultetima u Hrvatskoj nude se i kolegiji na engleskom jeziku koje studenti mogu besplatno slušati, ali to nije slučaj i s Ekonomijom u Zagrebu. Te kolegije ne financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja pa studenti moraju plaćati za slušanje istih.

Novi kriteriji za dodjelu državne stipendije: Studenti u domovima neće biti zadovoljni

Objavljeno 10.03.2017. u Akademska četvrt

Krajem prošle godine objavljen je prijedlog izmjena Pravilnika o ostvarivanju prava na državnu stipendiju, a u javnoj raspravi o predloženim izmjenama mogao je sudjelovati tko god je želio. Prijedloge promjena te čitav proces javne rasprave prokomentirala nam je jedna od prosvjednica koje su prošle godine zakotrljale čitavu priču o državnim stipendijama.

Istraživanje potvrdilo: Studentima uvijek fali jedan dan kad uče za ispite

Objavljeno 03.03.2017. u Akademska četvrt

Zimski ispitni rokovi dobar su period za provođenje anketa među studentima koji rado uzimaju pauze od učenja.

Kupujmo tuđe: U ovim menzama studenti će jesti uvozna jaja iz Poljske

Objavljeno 01.03.2017. u Akademska četvrt

Nedavno je Hrvatsku 'prodrmala' afera salmonela koju je uzrokovalo zaraženo meso, ali i stara jaja, najčešće ona uvezena iz Poljske. Iako je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić stao na stranu domaćih proizvođača, Studentski centar je za studente ipak odabrao poljska jaja.

Optužio izvođače radova: Je li požar u domu izbio zbog štednje na materijalu?

Objavljeno 27.02.2017. u Akademska četvrt

Premda se još uvijek čeka policijsko izvješće o tome što je točno prošlog tjedna prouzročilo požar u studentskom domu Cvjetno naselje, studenti su po društvenim mrežama počeli pisati različite informacije o tome što se zapravo dogodilo.

Zagrebački profesor sastavio knjižicu uz pomoć koje vas nikada neće optužiti za plagiranje

Objavljeno 24.02.2017. u Akademska četvrt

U posljednje vrijeme svjedoci smo akademskih afera u kojima su glavni akteri političari i njihovi upitni radovi. Tako u Vladi sjedi Milijan Brkić koji je prepisao svoj diplomski, ali i ministar obrazovanja Pavo Barišić koji za sobom 'vuče' optužbe za plagiranje.

Učitaj još