Vodič za brucoše

Akademska četvrt

U slučaju nepravde zovite nju: Studentska pravobraniteljica može vam spasiti godinu i budućnost

Objavljeno 20.04.2017. u Akademska četvrt

Bez obzira na to što su studenti okruženi mnoštvom dostupnih informacija i dalje nisu dobro upoznati sa svojim pravima niti znaju što učiniti kada su im ta prava ugrožena ili prekršena. Upravo zato i postoji Ured studentskog pravobranitelja u kojemu sada sjedi Barbara Šimić.

Najavili povišicu, ali isplata zapela: Korisnicima 'stručnog' naknada rascjepkana na tri dijela

Objavljeno 19.04.2017. u Akademska četvrt

Korisnici mjere stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa na društvenim mrežama su počeli iskazivati nezadovoljstvo jer im uvećana novčana pomoć, kako kažu 'povišica', još uvijek nije sjela na račun.

Zašto se ukida najpopularniji studij u Osijeku? U prva 3 mjeseca zaposlena samo 4 fizioterapeuta

Objavljeno 19.04.2017. u Akademska četvrt

Neugodna vijest iznenadila je maturante koji su sljedeće akademske godine htjeli upisati studij fizioterapije na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Upisi na ovaj studij, naime, odgađaju se do daljnjega.

Međunarodne liste plasirale ga u vrh regije: Ovo je najbolji fakultet u Hrvatskoj

Objavljeno 18.04.2017. u Akademska četvrt

Ako je suditi po svjetskim rang listama, barem po nekima koje razlikuju fakultete prema područjima, Agronomski fakultet je najbolja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

FSB je pravi e-fakultet: Nakon bicikla na vodik došla punionica za električne automobile

Objavljeno 13.04.2017. u Akademska četvrt

Ankica Kovač, docentica s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, prvo je napravila bicikl na vodik, a sada je voditeljica projekta prve punionice za električne automobile.

Sud zabranio štrajk profesora Hrvatskih studija jer ga smatra nezakonitim i neutemeljenim

Objavljeno 11.04.2017. u Akademska četvrt

Županijski sud u Zagrebu u ponedjeljak je zabranio štrajk Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja koji je bio na Hrvatskim studijima. U njihovom obrazloženju stoji da je štrajk nezakonit i neutemeljen.

Bivši studenti prokomentirali: Što bi značilo trajno zatvaranje Sveučilišta Srednje Europe u Budimpešti?

Objavljeno 06.04.2017. u Akademska četvrt

Na inicijativu mađarskog premijera Viktora Orbana, Mađarska je usvojila zakon koji bi mogao dovesti do trajnog zatvaranja Sveučilišta Srednje Europe (CEU). Sveučilište je 1991. u Budimpešti osnovao američki milijarder George Soros, a nezadovoljni Mađari na ulicama prosvjeduju zbog novog zakona.

Inicijativa studenata stručnih studija: Žele pravo na jednakost u obrazovanju pa pokrenuli peticiju

Objavljeno 05.04.2017. u Akademska četvrt

Peticije koje pokreću studenti sve su češće pa je sada nakon peticije Marka Leskovara koji je pozvao kolege da podrže pravo rada izvanrednih studenata preko student servisa, uslijedila je nova peticija i to studenata stručnih studija.

Ne šalju prijedloge niti se informiraju: Studenti zasad nezainteresirani za izradu Zakona o studentskom radu

Objavljeno 29.03.2017. u Akademska četvrt

Sredinom mjeseca u Ministarstvu znanosti i obrazovanja okupila se Radna skupina zadužena za izradu prijedlog Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad. Između ostalog, tu se našao i zahtjev za rad 'preko studentskog' za izvanredne studente, a kako doznajemo, studenti rijetko šalju svoje prijedloge.

Učitaj još