Vodič za brucoše

Studenti koji diplomiraju u ova dva hrvatska grada odmah pronađu posao, a uskoro se otvaraju i novi studiji

MojFaks | Akademska četvrt, 13.02.2020.Studenti koji diplomiraju u ova dva hrvatska grada odmah pronađu posao, a uskoro se otvaraju i novi studiji

Virovitica i Orahovica gradovi su koji se mogu pohvaliti kako su do danas izrasli u važna studentska središta u kojem se obrazuju mladi iz cijele Hrvatske, ali i BiH...

Vijest koja je svakako razveselila 400-tinjak trenutnih studenata virovitičke Visoke škole, a vjerujemo i sve buduće studente, jest da je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici zadovoljila uvjete za status veleučilišta, a upravo se završava pravna procedura. 

Podsjetmo, Visoka škola ima preddiplomski studij iz menadžmenta i to dva smjera – menadžment ruralnog turizma i informatički menadžment, zatim studij poduzetništva, studij računarstva sa smjerom programsko inženjerstvo te studij elektrotehnike sa smjerom telekomunikacije. Na diplomskoj razini nudi se studij menadžmenta, također u dva smjera, destinacijski te menadžment malih i srednjih poduzeća. 

...Jeste li već čuli za 'mali Oxford'? Orahovica postala sveučilišni grad!...


'Izašli iz Visoke škole i već su drugi dan bili na radnim mjestima'


Svi su studiji, navodi dr. sc. Oliver Jukić, dekan virovitičke Visoke škole, atraktivni mladima, ali najviše računarstvo jer su tu velike mogućnosti stipendiranja i zapošljavanja. Naime, prva četiri inženjera u rujnu su izašla iz Visoke škole, a već su drugi dan bila na svojim radnim mjestima, otkrio je Jukić za lokalni.hr. 

"Pet studenata računarstva upravo je potpisalo s Financijskom agencijom ugovore o stipendiranju u iznosu od 3000 kuna mjesečno. To je studij koji omogućava zapošljavanje odmah nakon diplome. Fina je, inače, otvorila razvojni centar u Virovitici, u kojem naši studenti i stipendisti rade preko student-servisa, a oni koji su završili studij dobili su i stalan posao", kaže dekan Jukić.

...Otvoren novi studentski dom: 'Ovako opremljene i uređene zgrade nema od Zagreba do Osijeka'...


Još 2013. nezaposlenost njihovih studenata bila je samo 18 posto. Po statistici, oni koji su završili Višu školu u Virovitici lakše su se zapošljavali u prvih šest mjeseci nakon diplome nego što je to državni prosjek u istoj struci.

Od ove jeseni novi smjer u Virovitici


Od jeseni, odnosno početkom akademske godine 2020./2021., Virovitica postaje bogatija za još jedan smjer, a radi se o stručnom studiju drvne tehnologije. Sporazum je potpisan još u listopadu prošle godine. 


U Orahovici je, pak, dislocirani studij fizioterapije, pri Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku, s trenutačno 170 studenata, pristiglih iz cijele Slavonije, ali i Istre, Splita, Zagreba.Također, planiraju novi diplomski studij specijaliziran u smislu kardiopulmonalne i sportske rehabilitacije. Program je već napravljen, no slijedi procedura dobivanja dopisnice. Ono čime se još mogu pohvaliti, definitivno je i novi studentski dom i restoran u Virovitici koji je uvelike poboljšao uvjete studiranja u ovome gradu. 

Prema svemu navedenome, manji studentski gradovi poput Virovitice i Orahovice strelovito napreduju i konkuriraju u ostvarivanju izvrsnog studentskog standarda. ViroviticaOrahovicastudentska središtastudentinovi smjerzapošljavanjediplomaVirovitičko-podravska županija


Prati nas na Instagramu!