Vodič za brucoše

Studenti prava šokirani: Izgubili jedan rok jer se za ispit nisu prijavili – na Facebooku

MojFaks | Akademska četvrt, 05.07.2021., Autor: Vanessa K.Može li se prijava preko Facbooka računati kao legitimna prijava ispitnog roka?
Foto: screenshot via Facebook@Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu-Oficijelna stranica

Studenti Sveučilišta u Sarajevu koriste aplikaciju studentske službe za prijavu ispita, no neki profesori ipak završni popis studenata koji izlaze na ispite sastavljaju u Facebook grupama.

Prijave ispita studenti sarajevskog Pravnog fakulteta dosad su uglavnom obavljali preko informacijskog sustava Studentske službe, no, očito se i društvena mreža Facebook koristi za prijave ispita, barem prema riječima nekolicine studenata ovog fakulteta.


Kako prenosi Studomat.ba, u njihovu se redakciju javilo nekoliko studenata s pritužbom da su ostali uskraćeni za jedan ispitni rok jer se za isti nisu prijavili preko Facebooka.


>>>Skandal na Stomatološkom fakultetu u susjedstvu: 'Ja sam profesorica, a dočekana sam kao najveća švercerica..."<<<


Naime, Sveučilište u Sarajevu koristi aplikaciju Informacijskog sistema studentske službe (ISSS) kako bi studenti, u samo nekoliko klikova, mogli doći do raznih potvrda, ali i prijavljivati ispite, a ovu uslugu plaćaju 20 konvertibilnih maraka godišnje, što iznosi nešto manje od 80 kuna. No, prema njihovim napisima, studenti su im se požalili kako sustav ipak ne funkcionira dobro.  


"Uredno sam putem ISSS-a prijavila ispit. Međutim, ispitu nisam mogla pristupiti jer se nisam javila u komentarima na Facebook grupi moje studijske godine. Facebook ne koristim i zaista mi nije jasno kako sam se mogla javiti u komentarima da sam zainteresirana za pristupanje ispita? Ne znam da u Zakonu i pravilima studiranja stoji da smo obavezni koristiti Facebook grupe"
, govori studentica za Studomat.


>>>Skandal na logopediji u Mostaru: Obećavali im posao u Hrvatskoj, a sad ne mogu nostrificirati diplome<<<


Druga im sugovornica naglašava kako ovo nije prvi put da se dogodila ovakva situacija te kako postoje profesori koji ovaj vid prijavljivanja ispita prakticiraju od početka online nastave.


"Imamo na raspolaganju web stranicu Fakulteta, te kreirane predmetne timove u sklopu aplikacije Microsoft Teams. Sve to funkcionira savršeno do trenutka kada pojedini profesori preko određenih studenata počnu praviti dodatne popise po Facebook grupama. Ukoliko ne koristite Facebook i ne nađete se na popisu, vaš ispitni rok propada", napominje studentica Pravnog fakulteta u Sarajevu.


Također je dodala da su se obratili Studentskog Službi s ovim problemom, no iz službe su ignorirali ove upite, a nemaju ni podršku drugih studenata jer, kako kaže, "oni se odlučuju na šutnju jer se ne žele zamjeriti profesorima", prenosi studomat.ba

izvor: studomat.ba


Pravni fakultet Sveučilišta u Sarajevuprijave ispitarokovisustav prijave ispitaFacebook