Vodič za brucoše

'Svaka tri mjeseca grlimo školjku': zadarski studenti sumnjaju na trovanje hranom iz menze

MojFaks | Akademska četvrt, 04.05.2016.'Svaka tri mjeseca grlimo školjku': zadarski studenti sumnjaju na trovanje hranom iz menze

Facebook stranica Sveučilišta u Zadru prepuna je komentara studenata koji sumnjaju na trovanje hranom iz restorana Barbakan, takozvane 'velike menze'.

Prepiska je započela kasno sinoć, kad je nekolicina studenata osjetila simptome trovanja hrane s pratećim tegobama: mučninom, povraćanje, proljevom i vjetrovima.


Iako su jeli različite menije, najčešće se spominje grašak kao uzrok zdravstvenih poteškoća koje su ih snašle.


Zbog svega je jutros organiziran sastanak predstavništva studenata i zaposlenika menze da se utvrdi o čemu se točno radi, a najavljena je i reakcija Studentskog zbora.


"Ta menza je čista sramota...ne znam kad san izašla od tamo bez nekih simptoma...",


"Prekjučer sam ručala u menzi (nažalost, ne sjećam se što je bilo u pitanju) i navečer su me poharali simptomi trovanja hranom. Mislila sam da je uzročnik napitak s mlijekom kojeg sam predvečer popila, nije mi menza pala na pamet sve dok nisam vidjela da nas je ovdje previše da bi bilo slučajno...",


"Nije ovo blaćenje menze, očito je da nešto ne štima",


"Ne bi da oni peru dobro pribor i to. Možda je jedna namirnica bila zaražena i sve se sj***** zbog nedovoljne higijene",


samo su neki od komentara studenata koji nisu sigurni što je izazvalo ove probleme kod tolikog broja kolega.


"Piletina otprilike istog godišta kao i studenti, ako ne i starija", foto: Facebook


Jedan kolega javio se i na Hitnu, a evidentiran je i u općoj bolnici u kojoj je "cijelu noć proveo na infuziji".


Moguće je pročitati i to da se neki kolege žale na slične epizode koje se javljaju "svako tri miseca", s time da je zadnja, kako pišu, "...ima par miseci... s gulašon u kojen je grašak."


Postoje i oni koji cijeli incident objašnjavaju virozom ili pak pretjerivanjem nekih kolega, no sasvim je izgledno da će se, nakon ove epizode koja je i medijski popraćena, postaviti pitanje higijenskih standarda i ispravnosti namirnica u dotičnoj studentskoj menzi, ali i svim menzama uopće.


L.B./foto: Shutterstock


Barbakanstudentska menzaSveučilište u Zadrutrovanje hranom


Prati nas na Instagramu!