P.S. u Vijesti

Nova stipendija za hrvatske studente: Provjerite tko nudi 10.000 kuna i koji su uvjeti

Stipendije su podijeljene na tradicionalnom susretu volontera župnih Caritasa.

12. prosinca 2022 10:09
Stanarine u pojedinim studentskim domovima pojeftinile za lipu.

Stanarine u pojedinim studentskim domovima pojeftinile za lipu. Foto: RomanR via Shutterstock

Riječki studenti ove godine su na dobitku! Održan je susret volontera župnih Caritasa, a organiziran je uoči „Nedjelje Caritasa“ povodom koje su podijeljene i prve stipendije za studente, ali i učenike od strane Caritasa Riječke nadbiskupije.

Podijeljeno je sveukupno 20 stipendija, 10 studentskih te 10 učeničkih. No, ono što iznenađuje je iznos stipendija koji je poprilično visok s obzirom na to da je ovo prva godina njihovih podjela, a u pitanju nije neko nadležno tijelo poput županija ili općina.

1000 kuna tijekom 10 mjeseci

Kako piše Novi list, Caritas Riječke nadbiskupije studentima će mjesečno uplaćivati 1000 kuna i to idućih 10 narednih mjeseci.

Novo stipendiranje komentirala je i ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije na samom susretnu volontera, s. Marija Faustina Kovačević. „Ove godine smo prvi put pokrenuli akciju stipendiranja srednjoškolaca i studenata“, rekla je.

Vjerujemo da ovo neće biti jedina godina tijekom koje će Caritas Riječke nadbiskupije stipendirati studente, s obzirom na to da je u pitanju hvalevrijedna akcija.

Ako vam je ove godine promaknula, ovdje provjerite pod kojim se uvjetima dodjeljuje i možete li se kandidirati iduće akademske godine.

Ostale vrijedne stipendije

Podsjetimo, ove godine državna socio-ekonomska stipendija iznosit će 200 eura mjesečno, dok je od ostalih stipendija u nadležnosti MZO-a ili pak lokalnih samouprava „najizdašnija” ona Grada Zagreba koja vam za izvrsnost garantira čak 3800 kuna. Ne zaostaje mnogo ni Osijek koji studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju „Najbolje za najbolje”, zajedno s poduzetnicima, osigurava 450 eura mjesečno.

I STEM stipendija je od ove godine bogatija. Naime, studentima nastavničkih STEM smjerova mjesečno nosi 600 eura, a onima koji su na drugim STEM programima 300 eura.

izvor: www.novilist.hr

Još vijesti