M. P. u Akademska četvrt

Oduvijek si želio studirati uz obalu? Kad vidiš ovaj novi studentski dom, odmah ćeš se početi pakirati

Studenti se sele u proljeću ove godine

15. veljače 2023 11:00
Studentima će biti mnogo ljepše i ugodnije u novom domu

Studentima će biti mnogo ljepše i ugodnije u novom domu Foto: Shutterstock

Dekan šibenskog veleučilišta dr.sc. Ljubo Runjić, najavljuje da se studenti uskoro sele u novi dom, cijena će biti ista kao u prethodnom domu, a ovim potezom mu je u cilju privući što veći broj budućih studenata na studij u Šibeniku, prenosi Šibenski.hr.


Početak izgradnje novog studentskog doma „Palacin“ u Šibeniku kruna je dekanovog mandata koji istječe krajem rujna ove godine, a preuzimanjem svoje pozicije odlučio je realizirati što veći broj projekata iako ga je pandemija koronavirusa sputavala u poslovnim planovima.


Novi studentski dom Veleučilišta u Šibeniku svoja vrata otvara u proljeću ove godine. Vrijednost provedenog projekta je 90 milijuna kuna, a smatra se i da je to najmoderniji dom u državi čija će cijena biti oko 80 eura, prenosi Šibenski.hr.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Veleučilište u Šibeniku (@veleuciliste_u_sibeniku)


Osim izgradnje doma, u planu je pokretanje studija sestrinstva i računarstva kako bi podigli kvalitetu studija i zainteresirali što veći broj maturanata. Krajnji cilj razvoja infrastrukture i studijskih programa jest da šibensko veleučilište dobije status sveučilišta.

 
Dekan veleučilišta planira kandidaturu za novi četverogodišnji mandat, a samim time i podizanje kvalitete ove ustanove kako bi Šibenik bio na ljestvici najboljih gradova za studente, prenosi Šibenski.hr.

Još vijesti