V.K. u Akademska četvrt

Taman za početak jesenskih rokova: FER-ovac Dino otkriva 3 savjeta za lakše učenje

Bolje rkenuti učiti i ranije, nego prekasno...

9. kolovoza 2022 15:04
FER-ovac Dino daje savjet kako najbolje učiti

FER-ovac Dino daje savjet kako najbolje učiti Foto: screenshot via TikTok@dinobenedetti

Iako smo tek ušli u kolovoz, ljetne su temperature su i dalje svakodnevica, uz osjećaj godišnjih odmora i praznika, svi smo još uvijek u ljetu i opuštajućem raspoloženju. 

No, zastrašujuća je vijest da nam se jjesenski rokovipribližavaju iznimno brzo i tiho. Kako ne bi sve ostavili za zadnju sekundu, studenti bi trebali krenuti s učenjem na vrijeme, ovisno o tome koliko ih ispita čeka za samo nekoliko tjedana.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Svi vjeruju u njih, a ne bi trebali: 5 popularnih mitova o učenju koji su potpuno pogrešni

Dino Benedetti, student FER-a s kojim smo jednom razgovarali o tome kako se uči, priključio se na TikTok vlak i sada i na ovoj društveno mreži snima video isječke o svojoj najdražoj, a studentima omraženoj temi: kako učiti.

vezano Dino, student FER-a, uči vas učiti Karijera Uči vas učiti: FER-ovac Dino je spas za studente 'štreberskih' fakulteta, ali i ostale koji ne žele 20 puta čitati istu stranicu

Podsjetimo, s Dinom smo već razgovarali o nekoliko tehnika za bolje pamćenje, nakon što je pokrenuo svoj online tečaj i radionice uživo u kojima pokazuje polaznicima neke tehnike za bolje, brže i lakše učenje.

@dinobenedetti Za STUDENTE i UČENIKE ✅ #skola #ucenje #faks #srednjaskola ♬ original sound - Dino Benedetti | SUPER STUDENT 

Dino je nedavno objavio video isječak sa kratkim naslovom: „3 savjeta koja ne koristiš, a jako će ti olakšati učenje“, kaže Dino. „Umjesto da učiš u ogromnim blokovima od dva ili tri sada, radije uči u malim blokovima od 25 minuta s malim pauzama“, kaže Dino u videu, a pri tome misli na pomodoro tehniku učenja u kojoj se uči 25 minuta, pa se uzima 5 minuta pauza i onda u krug.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja 7 načina na koje učiš – pogrešno!

vezano Niste spremni za ispit? Nema veze, možda imate sreće! Nakon predavanja Niste stigli učiti i sad ne znate kako ćete položiti ispit? Ovih pet trikova će vam pomoći!

„Ne čitaj istu stvar 100 puta, već koristi aktivno učenje“, kaže Dino za drugi savjet, a treći savjet odnosi se na raspored vremena kada se uči. „Ne pokušavaj nagurati 100 stranica gradiva u jedan dan, već isto gradivo ponavljaj kroz nekoliko puta i tako nadogradi svoje znanje“, savjetuje Dino.

Još vijesti