P.S. u Akademska četvrt

Diplome sa Sveučilišta u Mostaru bit će priznate svugdje – u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji

Povodom jučerašnjeg sastanka u Mostaru, Radovan Fuchs najavio je pomoć za Sveučilište u Mostaru.

20. Siječnja 2023 12:42
Dodjela diploma.

Dodjela diploma. Foto: MD Duran/Unsplash

Povodom posjeta Sveučilištu u Mostaru, hrvatski ministar obrazovanja, Radovan Fuchs, najavio je brojne pozitivne promjene koje ovo Sveučilište može očekivati.

Dotaknuo se i osnovnoškolskog, kao i srednjoškolskog obrazovanja za koje je, također, najavio novitete u vidu poboljšanja, s obzirom na to da veliki broj bosanskohercegovačkih učenika državnu maturu polaže u Hrvatskoj, kako bi svoje visoko obrazovanje mogli nastaviti u državama članicama EU, piše Klix.ba.

Integracija obrazovnog i znanstvenog prostora

Po pitanju Sveučilišta u Mostaru, Fuchs je najavio pomoć BiH u integraciji obrazovnog i znanstvenog prostora. Samim time, spomenuo je i akreditiranje Sveučilišta u Mostaru od strane Hrvatske agencije za znanost i visoko obrazovanje.

„Nakon što se taj proces završi, diplome koje izdaje Sveučilište u Mostaru bit će automatski priznate u Republici Hrvatskoj, a samim time i na kompletnom teritoriju Europske unije“, napomenuo je Fuchs.

Ova će promjena, ukoliko do nje dođe, značajno pomoći studentima Sveučilišta u Mostaru. Ministar znanosti još je istaknuo kako je BiH ima veliku mogućnost napretka u kontekstu obrazovanja time što je dobila kandidatski status za EU, a onda Sveučilište može iskoristiti sredstva iz EU fondova, za dobrobit obrazovanja.

izvor: www.klix.ba
 

Još vijesti