V.K. u Akademska četvrt

Doktorand iz Vukovara objavio natječaj za stipendiju iz vlastitih sredstava: ima jedan uvjet, a evo tko se može prijaviti!

Dejan Gemeri je doktorand fizike koji će iz vlastitih sredstava isplaćivati stipendiju studentima u vrijednosti od 100 eura mjesečno.

11. kolovoza 2022 10:05
Doktorand fizike, Dejan Gemeri, iz svojeg džepa nudi stipendiju studentima

Doktorand fizike, Dejan Gemeri, iz svojeg džepa nudi stipendiju studentima Foto: screenshot via Facebook@dejan.gemeri.35

Vukovarac Dejan Gemeri, 28-godišnji doktorand fizike koji trenutno studira na fakultetu u Wupertalu raspisao je natječaj za stipendiju iz vlastitih sredstava koju je prigodno nazvao „Gemerica“. Gemeri je već jednom dospio u vijesti kada je na kraju prošle školske godine nagradio učenicu generacije u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Vukovaru s 3 tisuće kuna.

vezano Evo novih promjena oko najpopularnije državne stipendije Akademska četvrt MZO javlja: Povećava se iznos najpopularnije državne stipendije, ali to nije sve! Evo što se sve mijenja

Ne zanima ga studirate li u granicama RH, Novom Sadu, na Malti…

Mladi doktorand odlučio je i dalje pomagati mladima kako bi što lakše došli do svog obrazovanja, pa je tako nedavno raspisao natječaj za stipendiju za studente rodom iz Vukovara.

Kako piše na svoje Facebook profilu, „njemu je potpuno jasan koncept i cilj obrazovanja“, pa mu nije bitno gdje studenti studiraju – unutar granica RH ili izvan. „Potpuno je svejedno, prijavite se“, piše Dejan.

vezano Izašli su podaci o prosjećnim plaćama za prošlu godinu Akademska četvrt Među 'najizdašnijima' u Hrvatskoj: Predstavljena nova stipendija za studente vrijedna 450 eura mjesečno

Stipendija koju raspisuje je u vrijednosti od 100 eura, a isplaćivat će se 10 mjeseci, počevši od listopada ove godine.

Uvjeti za prijavu

Od uvjeta, Dejan kaže da ima mu je bitno da mu kandidati pošalju motivacijsko pismo na njegovu e-mail adresu: gemeri.dejan@gmail.com, a prijaviti se mogu svi studenti s prebivalištem u Vukovaru ili iz obližnjih sela.

Kako bi olakšao pisanje motivacijskih pisama, ovaj doktorand postavio je nekoliko pitanja potencijalnim kandidatima.

Zbog čega ste odabrali baš taj studij? Šta vas to motivira? Kakva su vam radna iskustva? Kakvi su vam životni planovi i ciljevi? Itd. Ovo je samo primjer nekih smjernica, ali pišite ono što smatrate da je bitno. Nema pravila. Prosjek ocjena mi ne znači puno jer mi to nije nikakav dokaz da nešto znate ili ne znate ili da ste u nečemu dobri ili niste. I moj je bio užas jer su me zanimale samo određene stvari, dok sam ostale otaljavao jer sam morao, tako je na svakom fakultetu“, piše student koji iz svojeg džepa vraća zajednici i pomaže drugima te napominje kako prednost imaju redoviti studenti, oni koji su na diplomskim studijima jer „bi oni već trebali znati jasno artikulirati svoju bližu budućnost“.

vezano Izašli su podaci o prosjećnim plaćama za prošlu godinu Akademska četvrt Pokreće se nova stipendija vrijedna 5000 kuna: Provjerite tko se može prijaviti

Otvoren i za još jednu stipendiju

Natječaj traje sve do 21. kolovoza, nakon čega će Dejan zajedno još s dvije osobe pregledati dostavljena pisma. Nakon pregleda, napravit će popis onih koji su ušli u uži krug te se potom ugovara kratki Zoom intervju „kako bih se uvjerio da ste živa osoba i možda postavio jedno-dva pitanja ako imam kakvih nejasnoća“, piše u objavi.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studentica 'oprala' ministra: Niže same petice, studira na dva faksa, a i dalje je ispod crte za stipendiju

Nakon toga će odabrati svog stipendista ili stipendisticu te isplata kreće od listopada ove godine. „Isto tako, pretpostavljam da će biti više dobrih kandidata, pa sam u skladu s tim otvoren i za drugu stipendiju, istog iznosa“, piše za kraj Dejan.

Još vijesti