M. P. u Akademska četvrt

Tečaj iz područja morske robotike: Rezultat će doprinijeti razvoju novog diplomskog studija

Razvijanje kompetencija i vještina.

7. lipnja 2023 14:49
Podvodna robotika

Podvodna robotika Foto: Canva

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu se može pohvaliti još jednim uspjehom u nizu – koordinatori su projekta „MARBLE - pomorska robotika u plavom gospodarstvu“.

Projekt je financiran u okviru sheme INTERREG Adrion, u sklopu kojeg će se razviti novi zajednički diplomski studijski program, a voditelj projekta je prof. dr. sc. Nikola Mišković. U projektu sudjeluje 125 studenata iz Italije, Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a svoje će znanje dijeliti na tjednu obuke iz područja morske robotike.

Ova zajednička inicijativa ima za cilj poticati znanje i stručnost u području podvodne robotike, osnažujući buduće stručnjake u sektoru plave ekonomije. Tijekom pet dana studenti će sudjelovati u programu koji uključuje predavanja, konferencije, posjete tvrtkama i renomiranim organizacijama.

„MARBLE“ je usredotočen na razvijanje kompetencija i vještina u području podvodne robotike, da bi to postigao, okupili su međunarodna sveučilišta, istraživačke centre, industrijske klastere i digitalne inovacijske centre.

Jedan od glavnih rezultata projekata je razvoj inovativnog diplomskog studija osmišljenog kako bi zadovoljio potrebe za obukom koja je neophodna za rješavanje novih izazova u sektoru plave ekonomije.

 

Još vijesti