M. P. u Akademska četvrt

Dva fakulteta pokreću združeni diplomski studij – jedini u ovom dijelu Europe

Studenti će ovaj kolegij moći upisati u akademskoj godini 2023./2024.

14. travnja 2023 11:06
Centar za kognitivnu znanost

Centar za kognitivnu znanost Foto: Sveučilište u Zagrebu/Facebook

Filozofski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva pokreću prvi interdisciplinirani združeni diplomski studij „Primijenjena kognitivna znanost“, takav studij je prvi u Hrvatskoj, a i u ovom dijelu Europe. Studenti će ovaj kolegij moći upisati u akademskoj godini 2023./2024.

Potreba za ovakvom vrstom programa nastala je zbog činjenice da je kognitivna znanost jedna od najsloženijih i najbrže rastućih znanstvenih disciplina. Temeljni cilj joj je istražiti i opisati složenost ljudskog uma. Heksagon kognitivne znanosti čine lingvistika, psihologija, umjetna inteligencija, antropologija, neuroznanost i filozofija.

Magistri u ovom području karijere mogu ostvariti na više područja, a to su – umjetna inteligencija, analiza podataka, jezične analize, kognitivne robotike, vizualizacije, digitalne komunikacije, obrazovnih tehnologija, dizajna igara, dizajna multimedija, dizajna i razvoja proizvoda, ljudskih resursa, upravljanje projektima, razvoja softvera, korisničkog iskustva, istraživanja i razvoja te inovacija u širem smislu.

Kognitivna znanost i novi studijski program predstavit će se tijekom otvorenih sati Centra za kognitivnu znanost, u četvrtak,20. travnja u 17:30, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Novi kolegij predstavit će nastavnici i kognitivni znanstvenik u gostima – Todd Oakley.

Program će se izvoditi na hrvatskom i engleskom jeziku, pitanja o studiju i uvjetima upisa možete poslati na e-mail adresu rgeld@ffzg.hr, gdje možete i prijaviti svoj dolazak na predstavljanje programa, stoji na unizg.hr.

 

Još vijesti