L.B. u Akademska četvrt

Rekordne stipendije od čak 5000 eura u ovom gradu dostupne studentima iz cijele Hrvatske – evo uvjeta

Ima li boljeg načina za privući studente ka deficitarnim zanimanjima, ali i osigurati si kvalitetnu radnu snagu?

5. Siječnja 2023 11:25
Ovaj hrvatski grad nudi nevjerojatne pogodnosti za studnete.

Ovaj hrvatski grad nudi nevjerojatne pogodnosti za studnete. Foto: xbrchx via Shutterstock

Grad Umag, „grad po mjeri čovjeka“, ulaže sve adute u privlačenje studenata iz cijele Istre, ali i Hrvatske. Za mlade koji svoju diplomu „ganjaju“ u deficitarnim zanimanjima u javnom sektoru na području grada Umaga, raspisali su natječaj s rekordnim stipendijama u iznosu do 5000€ godišnje.

Kako pojašnjavaju iz Umaga, deficitarna zanimanja koja potiču i u kojima im nedostaje kvalitetnog radnog kadra obuhvaćaju medicinu i sestrinstvo te informatiku (nastavnički smjer), matematiku (nastavnički smjer), biologiju (nastavnički smjer), te učiteljski studij.

Medicina i sestrinstvo rekordnih 5000 eura potpore

Studij medicine i sestrinstva tako vam u ovome gradu nosi priliku za financijsku potporu u vrijednosti od čak 5000 eura godišnje, dok je taj iznos za ostale deficitarne studijske programe nešto manji i iznosi 3500 eura godišnje.

Dodatan iskorak po pitanju stipendiranja mladih nije samo izdašan iznos stipendije nego i prilika da se za potporu jave ne samo studenti s područja Istre nego cijele Hrvatske. Jedini uvjet je da se mladi, potpisivanjem ugovora o stipendiranju, obvezuju da će svoj posao nakon diplome obavljati upravo na području grada Umaga, onoliko godina koliko su primali stipendiju.

Osim ovoga, nevjerojatno je i to da se za stipendiju možete javiti tijekom cijene godine jer su dostupne do popunjavanja kvote i ponavljamo, možete se javiti neovisno o godini studija i mjestu prebivališta.

Ako mislite da je već ovo dovoljno da se grad okruni krilaticom „grad po mjeri čovjeka“, varate se. Osim nevjerojatne stipendije, u ovome gradu mladima nude razne pogodnosti i olakšice i nakon stjecanja diplome i akademske titule. Naime, nakon završetka studija i zapošljavanja u Umagu, mladi će imati priliku kupiti POS-stan, a u slučaju zasnivanja obitelji i potomstva ne moraju brinuti o plaćanju vrtića jer im je on potpuno besplatan!

I redovne stipendije su odlične

3. siječnja, osim navedenih stipendija, gradonačelnik Vili Bassanese, zajedno sa svojim zamjenicima Florianom Bassanese Radin i Maurom Jurmanom, službeno je studentima dodijelio i redovne stipendije u rasponu od 1000 do 1200 eura te potpore za troje studenata od 1330 eura.

Stoga, ukoliko vam ideja da nakon diplome radite i živite u ovom gradu zvuči primamljivo, a studirate na nekom od deficitarnih studija, vjerojatno nećete mnogo razmišljati!

Još vijesti