L.B. u Akademska četvrt

Ipak ništa od poskupljenja ljetnog smještaja: U samo nekoliko sati odluka opozvana

Nakon nezadovoljstva koje je vijest o poskupljenju izazvala među studentima, ista je opozvana.

8. lipnja 2022 19:20
Problemi se svakim danom gomilaju.

Problemi se svakim danom gomilaju. Foto: MojFaks

Nakon jutrošnje službene obavijesti na stranicama zagrebačkog SC-a, a koja je izazvala revolt među studentima koji su ljeto planirali provesti u Zagrebu, već isto poslijepodne promjena.

Kako smo pisali, studente je šokiralo poskupljenje ljetnog smještaja. U odnosu na prošlogodišnju cijenu od 900 kuna, 44,44 posto viša cijena naišla je na neodobravanje stanara domova.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Akademska četvrt Drastično poskupio smještaj u domu tijekom ljeta: Evo koliko je viša cijena ove godine

1300 kuna, koliko je po novome cjeniku trebalo biti potrebno izdvojiti za ljetni smještaj u SD-u "Stjepan Radić", ipak, čini se, neće biti trošak koji će snositi studenti.

Poskupljenje ipak neće stupiti na snagu Poskupljenje ipak neće stupiti na snagu Foto: screenshot via Facebook@Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Reagirali predstavnici studenata

Kako objavljuje Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, odluka o poskupljenju stavljena je van snage.

"Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra u Zagrebu, na zahtjev Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, odluka o poskupljenju ljetnog smještaja stavljena je van snage", stoji u njihovoj obavijesti uz obećanje studentima da neće pristati na poskupljenja ove vrste.

Još vijesti