P.S. u Vijesti

Od ove godine i u ovom gradu dijele bolje stipendije: Odsad vrijede 2000 kuna, a uveli su i više kategorija

Makarski studenti od ove akademske godine primat će izdašnije stipendije.

9. Siječnja 2023 14:56
Prilika za odličnu stipendiju.

Prilika za odličnu stipendiju. Foto: ImYanis via Shutterstock

Mnogi gradovi i općine diljem Hrvatske u ovoj akademskoj godini razveselili su svoje studente. Neki od njih su povećali broj stipendija, uveli nove kategorije koje studentima omogućuju prijavu za novčanu pomoć ili su povećali iznos stipendija, pogotovo zbog uvođenja nove valute.

Jedan od tih gradova je i Makarska, koja je ove godine uvela niz noviteta unutar vlastitog Pravilnika o dodjeli studentskih stipendija, a koji će biti od izrazito velikog značaja za studente, kao i za sami grad. No, za studente jedna od bitnijih novosti je povećanje iznosa stipendija na mjesečnoj razini.

Povećan iznos i broj kategorija za stipendije

Naime, dosad su njihovi studenti u svim kategorijama primali 1000 kuna mjesečno, a taj iznos će se povećao na 1250 pa sve do 2000 kuna, ovisno o kategoriji prema kojoj je stipendija dodijeljena, kako piše Gradonačelnik.hr.

Od ostalih noviteta, uvedene su i nove kategorije pa su se makarski studenti ove akademske godine mogli prijaviti u kategorijama uspješnih studenata, deficitarnih zanimanja zatim u domeni socijalne skrbi, za umjetničke studije i po prvi puta unutar kategorije od posebnog značaja za Grad Makarsku.

„Kad smo se odlučili raditi novi Pravilnik, glavna misao vodilja nam je bila motivirati i nagraditi izvrsnost i osigurati jednake mogućnosti za sve bez obzira na socijalni status, potaknuti školovanje za zanimanja koja su u Makarskoj deficitarna za one koji se u budućnosti odluče vratiti u naš grad“, rekao je gradonačelnik Makarske, Zoran Paunović.

izvor: Gradonačelnik.hr
 

Još vijesti