P.S. u Akademska četvrt

Još jedno sveučilište raspisalo natječaj za stipendije – dodjeljuju ih u čak četiri različite kategorije

Osječko Sveučilište također raspisuje natječaj za dodjelu stipendija.

9. ožujka 2023 12:26
Prilika za odličnu stipendiju.

Prilika za odličnu stipendiju. Foto: ImYanis via Shutterstock

Od nedavno smo službeno zakoračili i u sredinu akademske godine, s obzirom na početak drugog semestra, ali neke stipendije se i dalje raspisuju. Jedne od njih su i u Slavoniji, točnije, na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kako objavljuju na svojim službenim web stranicama.

Naime, oni su raspisali natječaj za dodjelu stipendija i potpora u ovoj akademskoj godini i to svim redovitim studentima sveučilišnih prijediplomskih, diplomskih, integriranih prijediplomskih i diplomskih studija te stručnih prijediplomskih i diplomskih studija na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta.

Ukupno će ih dodijeliti čak 90, ali i pet studentskih potpora. Stipendije i potpore podijeljene su u četiri različite kategorije. Prvu predstavljaju stipendije za izvrsnost koje će dobiti 40 studenata, zatim stipendija studentima aktivnim sportašima kojih će se dodijeliti pet pa stipendije studentima u stanju socijalne potrebe s 45 njih za dodjelu, a naposljetku će se dijeliti i pet potpora studentima u stanju socijalnih potpora.

Iznosi ovih stipendija, ali i potpora različiti su za svaku kategoriju zasebno, dok na primjer, za C kategoriju vrijedi iznos od 120 eura na mjesečnoj razini, kroz cijelu akademsku godinu. Svi zainteresirani studenti, ali i oni koji zadovoljavaju pravila natječaja, mogu se prijaviti sa svim popunjenim obrascima do 20. ožujka, a obrasce i druge informacije možete pogledati OVDJE.

izvor: www.unios.hr

Još vijesti