L.B. u Akademska četvrt

Kada ove godine počinju predavanja i ispitni rokovi? Provjerite ima li prilike za „spajanjem“ praznika

S dolaskom 2023. godine, neki već planiraju spajanje blagdana i praznika s vikendima kako bi produljili neradne dane.

3. Siječnja 2023 14:59
Provjerite važne datume akademskog kalendara.

Provjerite važne datume akademskog kalendara. Foto: TippaPatt via Shutterstock

Iako se akademska godina ne preklapa u potpunosti s kalendarskom, jer akademska počinje ujesen svake kalendarske godine, s prvim danima siječnja bitno je istaknuti i ponoviti nekoliko važnih datuma po kojima će svaki student „krojiti” svoje obaveze, kako na fakultetu, tako i prilikom učenja ili obavljanja studentskog posla.

Rokovi počinju krajem siječnja

U siječanj smo ušli u prazničnom i blagdanskom raspoloženju, no ovo se za studente uskoro mijenja. Kraj nastave u jesensko-zimskom semestru koji nastupa 9. siječnja, nagovještava skori dolazak ispitnih rokova! Ove godine, prvi dan ispitnih rokova u zimskom semestru „pada“ na 30. siječanj, a agonija učenja i polaganja ispita potrajat će sve do 24. veljače.

Odmora nakon rokova neće biti mnogo jer odmah nakon učenja i polaganja ispita slijedi početak nastave u proljetno-ljetnom semestru! Prvi dan nastave ovog ljepšeg i ugodnijeg semestra započinje 27. veljače, a završava tek 9. lipnja.

Četiri praznika u ljetnom semestru

Neka vas u tom predugom semestru veseli činjenica da nas očekuju čak četiri praznika: Uskrsni ponedjeljak 10. travnja, Praznik rada u ponedjeljak, 1. svibnja, Dan državnosti 30. svibnja koji ove godine „pada“ u utorak, te Tijelovo 8. lipnja, taman dan prije službenog kraja nastave u proljetno-ljetnom semestru.

Ljetni pak ispitni rok započinje 12. lipnja i potrajat će do 14. srpnja nakon čega ćete, nadamo se, na zasluženi odmor. Ljetni odmor iskoristite u potpunosti i kvalitetno jer jesenski ispitni rok počinje već 28. kolovoza i traje do 9. rujna.

Ključ uspjeha rješavanja fakultetskih obaveza leži u dobroj organizaciji, kao i prilika da uživate u kojem danu odmora više stoga na vrijeme ubacite ove datume u svoj kalendar i isplanirajte ostatak ove akademske godine.

Još vijesti