M. P. u Akademska četvrt

Kolinda Grabar-Kitarović vraća se na studij, ali ne kao studentica, a evo i na kojem studiju će predavati

Od jeseni se pokreće novi studij.

18. travnja 2023 10:51
Kolinda Grabar-Kitarović u novoj ulozi!

Kolinda Grabar-Kitarović u novoj ulozi! Foto: Canva/Gints Ivuskans/Shutterstock

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela od jeseni pokreće novi studij, a kolegij „Moderna diplomacija i odnosi s javnošću“ će predavati bivša predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović.

Taj će kolegij držati i profesorica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Bilić, te bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj James Brendan Foley. Riječ je o samofinancirajućem diplomskom sveučilišnom studijskom programu na engleskom jeziku za koji se očekuje da će privući i strane studente.

Studijski program se zove Demokracija i društvena otpornost suvremene države (Democracy and Resilience in Modern Society). Cilj spomenutog programa je školovati buduće stručnjake u diplomaciji i politici. Nakon završetka studija, studenti će steći zvanje magistra javnih politika i diplomacije, a tijekom obrazovanja predavat će im brojni domaći i strani stručnjaci.

Studij će moći upisati svi studenti koji imaju 180 ECTS bodova, odnosno svatko tko ima prvostupničku diplomu. Trajat će dvije godine, odnosno četiri semestra, a školarina će se plaćati u iznosu od 12 tisuća eura. Riječ je o interdisciplinarnom diplomskom studiju kojim će budući diplomanti steći kompetencije i znanja koja su univerzalna i specifična, prenosi dnevnik.hr.

 

Još vijesti