V.K. u Vodič za brucoše

Maturantica i brucošica paralelno: Do dvije diplome u samo jednoj godini

Mlada amerikanka Olivia uspjela je u godini dana dobiti dvije diplome - srednjoškolsku i onu javnog koledža.

7. lipnja 2022 14:32
Uspjeli su!

Uspjeli su! Foto: Nirat.pix via Shutterstock

Olivia Konschak je nedavno završila svoje srednjoškolsko obrazovanje u Srednjoj školi Bay u državi Ohio. Uz diplomu za kraj srednje škole, Olivia je nedavno primila još jednu: diplomu stručnog pristupnika na fakultetu Cuyahoga County Community College (Tri-C).

vezano Slika nije pronađena Laganini 21-godišnji student-čudo: Studira na 2 fakulteta, a u indeksu ima 50 petica

Ova nevjerojatna maturantica jedina je osoba iz Srednje škole "Bay" koja je u 2022. godini dobila dvije diplome. No, njeni uspjesi nisu samo "dupla diploma", već i izvrsne ocjene za koje je dobila, kao i pohvale.

Olivia Konschak i njena majka Olivia Konschak i njena majka Foto: screenshot via Facebook@Gary Konschak

Kako piše cleveland.com, srednjoškolsku "karijeru" završila je kao "summa cum laude" s prosjekom ocjena 3,9 od maksimalnih 4,0, a i na Tri-C je diplomirala s pohvalom, s prosjekom ocjena 3,7 do 3,8 od maksimalnih 4,0. Podsjetimo, diploma stručnog prvostupnika označava razinu kvalifikacije koja je iznad mature, a ispod diplome prvostupnika (bakalaureata).

Dobro upravlja vlastitim vremenom

Njen akademski uspjeh počinje Olivijinim sudjelovanjem u programu College Credit Plus (CCP) koji je održan u njenoj srednjoj školi. Srednjoškolci koji upišu CCP mogu paralelno skupljati srednjoškolske i fakultetske bodove prema svojim diplomama.

vezano Slika nije pronađena Laganini S 11 godina diplomirao fiziku: 'Besmrtnost je moj cilj – želim što više tijela zamijeniti mehaničkim dijelovima...'

"Sto posto mojih bodova iz srednje škole prihvaćaju na Sveučilištu 'Baldwin Wallace'", rekla je Olivia koja na tom fakultetu želi završiti svoje četverogodišnje akademsko obrazovanje.

Upisuje i magisterij

Osim savjeta o prikupljanju bodova, studentica je paralelno pratila i srednju školu i fakultet, a kako kaže, uspjelo joj je zbog dobre organizacije vremena. "Morate biti samouvjereni i dobro upravljati svojim vremenom", kazala je Olivia.

vezano Kako dobiti dovoljan (2) čak i kad uopće NE UČIŠ za ispit? Ova studentica zna TRIK koji uvijek pali! VIDEO Nakon predavanja Kako dobiti dovoljan (2) čak i kad uopće NE UČIŠ za ispit? Ova studentica zna TRIK koji uvijek pali! VIDEO

Ova mlada djevojka neće stati sa svojim obrazovanjem, već nastavlja dalje. Od ovog kolovoza pohađat će i Sveučilište "Baldwin Wallace" kao redovna studentica, a želi steći diplomu iz tjelovježbe.

"Najdulje sam željela biti učiteljica. Ali kako sam postajala starija, htjela sam biti policajka, a onda sam odustala i od toga jer sam niska. Nakon toga sam krenula dizati utege i vježbati i to je dovelo do toga da sam počela istraživati studije koji uče o tjelovježbi i prehrani, što me zanima", ispričala je svoje ideje.

Nakon svoje diplome koju planira imati do 2024. godine, Olivia kaže kako nakon toga planira upisati i magisterij iz dijetetike. "Htjela bih postati registrirana dijetetičarka koja će voditi značajne promjne u zdravlju zajednice i zalagati se za promicanje osobnog zdravlja", kaže maturantica-studentica.

vezano Čudo od djeteta: Ovaj 8-godišnjak već je završio srednju, a uskoro kreće i na fakultet Laganini Čudo od djeteta: Ovaj 8-godišnjak već je završio srednju, a uskoro kreće i na fakultet

izvor: cleveland.com

Još vijesti