L.B. u Akademska četvrt

Ministar gospodarstva Davor Filipović poručio studentima: „Samo su četiri stvari koje se ne mogu vratiti“

Ovog petka upriličena je svečanost obilježavanja 103. po redu Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva tijekom kojega se javnosti, između inih, obratio i ministar Davor Filipović.

25. studenog 2022 14:39
Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović. Foto: screenshot via YouTube@Fakultet elektrotehnike i računarstva - FER

Ovog petka upriličena je svečanost obilježavanja 103. po redu Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva prilikom koje se po prvi puta prisutnima obratio novoizabrani dekan ovog fakulteta, Vedran Bilas.

Od mnogobrojnih uzvanika iz političke i akademske zajednice naše zemlje, osim prisutnima, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, u svom se govoru obratio i studentima.

Filipović: „FER-u su vrata Ministarstva gospodarstva uvijek otvorena”

Kako počinje Filipović u svom obraćanju prisutnima, FER je odličan primjer kako postići privlačnost među mladima: povezan je s gospodarstvom u zemlji, ali i inozemstvu, potiče izvrsnost, i sudjeluje u brojnim kvalitetnim projektima, kazao je u svom osvrtu na rad ovog fakulteta.

„Vaše znanje, iskustvo, odgovorno poslovanje, očito su priznati u gospodarskoj zajednici“, kazao je dodavši da u njegovom ministarstvu „uvijek imaju otvorena vrata”.

Poruka studentima

U svom obraćanju mislio je i na studente za koje je imao zanimljivu poruku u obliku „mudre misli“, kako je sam kazao.

„Samo su četiri stvari koje se ne mogu vratiti“, započinje Filipović. „Izgovorena riječ, odapeta strijela, protekli život i propuštena prilika. Pred svima vama koji završite ovaj fakultet otvorit će se brojne prilike. Na vama je da te prilike zgrabite, na vama je i da zgrabite sve prilike koje se pred vama otvaraju za vrijeme vašeg studiranja, da ih iskoristite, da ulažete u sebe, da dajete maksimum. U čemu? U svemu što radite i što budete radili jer ćete samo na takav način povećati vaše šanse za uspjeh u poslovnom životu, a i na takav način ćete doprinijeti daljnjem razvoju naše domovine“, kazao je.

Osim Davora Filipovića, prisutnima su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Miro Totgergeli i dekan Vedran Bilas.

Najboljim i najuspješnijim studentima dodijeljene su i nagrade.

Još vijesti