P.S. u Akademska četvrt

Najbolji profesor s FER-a! Snimio pjesmu za studente koji su pali ispite: „Položit ću kad-tad“

„Profa Memi“ već je neko vrijeme poznat zbog videa koje objavljuje na YouTubeu.

1. ožujka 2023 10:24
Mervan Pašić, profesor s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Mervan Pašić, profesor s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Foto: YouTube - Mervan Pasic/Screenshot

Jedan od najomiljenijih zagrebačkih profesora ponovno je snimio pjesmu koju je posvetio svojim studentima. Mervan Pašić, poznatiji pod nadimkom „Profa Memi“ vjerojatno je najpopularniji profesor na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a nedvojbeno je i njegova popularnost u čitavoj akademskoj zajednici.

„Profa Memi“ redoviti je profesor Zavoda za primjenjenu matematiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu koji svojim studentima često uz znanje, priušti i dozu zabave, baš kao i sada! Za svoje studente snimio je pjesmu pod nazivom „Student Rhapsody POLOŽIT ĆU KAD-TAD“, čiji je tekst, moramo priznati, zaista originalan.

Nakon toliko sati učenja, muke il' ljepote, kad izađem na ispit, eto ti bruke il' sramote, tamo vidim genijalce, njima sve od prve ide, pa me hvatila nervoza, loša ispitna prognoza! glasi tekst pjesme.

Oduševljenje pjesmom očito je i u komentarima ispod ovog YouTube videa.

Pohvale za kostimografiju i videoprodukciju

Pozitivne reakcije studenata, ali i onih koji to nisu, nižu se ispod videa, a osim teksta i pjesme, iznimno pohvaljuju i druge elemente video spota.

„Pjesma je očekivano dobra, ali kostimografija i videoprodukcija dižu sve na jednu dosad neviđenu razinu. Za svaku pohvalu!“, napisali su.

Pjesma je svojevrsna utjeha svima kojima prethodni zimski ispitni rokovi nisu prošli najbolje, ali sudeći prema komentarima studenata, tekst i melodija će im zasigurno biti motivacija za novi semestar i nove studentske avanture koje ih čekaju.

„Pisma je zakon, točno ovaj beat i flow mi struje mozgom kad dođem na ispit koji znam da ću past... Super ste!“, dodala je studentica.

Snimao nastavu u vrijeme lockdowna

Svatko bi htio ovakvog profesora. Vjerujemo da su ostale sastavnice zagrebačkog Sveučilišta ljubomorne na „ferovce“ i „ferovke“, pogotovo zbog činjenice da ovaj profesor često posvećuje pjesme i videa na YouTubeu upravo njima.

Primjer je i pandemija korona virusa kada je profesor svoju nastavu snimao i objavljivao na ovoj društvenoj platformi iz različitih dijelova Republike Hrvatske.
 

Još vijesti