V.K. u Akademska četvrt

Je li ovo najbolja prezentacija na fakultetu koju ste ikada vidjeli?

Napravili su nekoliko tutorijala na YouTubeu.

21. lipnja 2022 14:58
Evo kako napraviti ovu prezentaciju!

Evo kako napraviti ovu prezentaciju! Foto: shutterstock by sitthiphong

Od korisnih i zabavnih, do beskorisnih i zastrašujućih, svakojake stvari mogu postati viralne na društvenim mrežama.

Kako se akademska godina bliži kraju, predaju se posljednji seminari, pišu i izlažu posljednje prezentacije, a sve kako bi studenti „očistili“ godinu da u miru mogu „grijati stolicu“ za ljetne rokove. No, čak i pod iznimnim stresom, studentska kreativnost ne poznaje granice.

vezano Mogu se prijaviti ljudi iz cijelog svijeta! Laganini Squid Game postaje stvarni reality show: Nagrada? 4,56 milijuna dolara

Studenti prilikom izrade PowerPoint prezentacija imaju mogućnost pokazati svoju kreativnost ili jednostavnost, ovisno o tome koliko vremena imaju za izradu prezentacije.

Netflix PowerPoint prezentacija

Nedavno je na društvenim mrežama postala viralna i jedna vrsta prezentacije – kao intro za streaming servis Netflix.

Studentica koja na TikToku koristi korisničko ime icedcoffeelifestyle objavljuje sadržaj vezan uz učenje za fakultet, daje savjete kako učiti, a objavila je i video kako je i ona napravila popularnu prezentaciju kao Netflix. Njen video isječak s prezentacijom pogledan je skoro 10 milijuna puta, a sakupio je preko 2 milijuna lajkova.

vezano Jesu li u pravu? Vijesti Razlog zašto si mladi ne mogu priuštiti prvu nekretninu? Dostava hrane, kava i Netflix!  

@icedcoffeelifestyle Netflix styled PowerPoint presentation #studytok #studytokaesthetic #academicvalidation #unistudent ♬ sonido original - Esteve <3

Inspirirani masovnim binganjem Netflixa, posebice za vrijeme korone, na TikToku i Instragamu su se još prošle godine počeli pojavljivati video isječci sličnog sadržaja: studenti koji pokazuju kako izgleda napravljena PowerPoint prezentacija za fakultet, a koja izgleda kao početni dio Netflixa.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Studenti zaplesali na temu Netflixove serije 'La Casa de Papel': 'Nose poruku slobode, bunta i revolta mladih'

Trend je s vremenom postao toliko popularan da studenti rade i Youtube tutorijale kako napraviti PowerPoint prezentaciju da izgleda kao Netflix, a neki „skupljaju“ i po nekoliko milijuna pregleda na svojim isječcima finalnih prezentacija.

vezano Slika nije pronađena Postani student Mladi glumac iz popularne serije 'Stranger Things' od jeseni je BRUCOŠ: Ovaj emotivni video podijelio i Netflix

Iako se prema tutorijalima čini kao puno posla, završna prezentacija će svakako privući pažnju ostalih kolega i profesora, a studenti koju su je izradili će svakako biti vrlo ponosni na svoj rad. Usim toga, template za Netflix prezentacije nude se i profesorima kako bi mogli zadržati pažnju studenata.

Još vijesti