P.S. u Akademska četvrt

Novi sveučilišni grad u Zagorju – planira se osnivanje preddiplomskog i diplomskih studija

Pregrada već ima dislociran preddiplomski studij sestrinstva čiji je sjedište na osječkom Sveučilištu.

2. veljače 2023 12:51
Zagorje će uskoro dobiti još jedan sveučilišni grad.

Zagorje će uskoro dobiti još jedan sveučilišni grad. Foto: JESHOOTS.COM/Unsplash

Pregrada, grad u Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno ima jedan izvanredni preddiplomski studij sestrinstva, a on je sa svojim radom započeo još 2010. godine.

On je dio Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a kako piše Zagorje.com, u skorijoj budućnosti ovaj zagorski grad trebao bi dobiti još nekoliko studija.

Naime, u planu je i izgradnja zasebnih prostora u njihovu svrhu, s obzirom na to da se trenutni preddiplomski studij sestrinstva održava u prostorijama Srednje škole Pregrada.

Na posljednjem sastanku predstavnika Krapinsko-zagorske županije i Grada Pregrade s dekanom osječkog Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Aleksandrom Včevom, analizirali su i dogovarali buduće planove koji svakako doprinose razvoju još jednog sveučilišnog grada u Zagorju.

Svi studiji s radom bi trebali krenuti kroz četiri godine

Iako su u pitanju samo dogovori, budući studenti realizaciju ovih ideja mogli bi dočekati i prije očekivanog.

„To, naravno, neće biti gotovo u godinu dana, ali prve poteze smo napravili i mi, i fakultet, tako da vjerujem da kroz dvije godine bi mogao početi s radom preddiplomski studij fizioterapije, a kroz otprilike četiri godine oba diplomska studija“, napomenuo je župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

Diplomski studiji bili bi vezani uz, već postojeći preddiplomski sestrinstva, kao i uz budući preddiplomski fizioterapije, koji je tek u planu. Nadalje, ova lokacija idealna je za ova usmjerenja s obzirom na blizinu zagorskih specijalnih bolnica u svrhu odrađivanja praktične nastave.

izvor: www.zagorje.com
 

Još vijesti