L.B. u Akademska četvrt

Objavljena rang-lista studenata koji su dobili mjesto u zagrebačkim domovima: Jeste li među 10 tisuća mladih koji su se natjecali?

I ove godine, baš kao i lani, za nešto manje od 7.000 mjesta u zagrebačkim domovima, konkuriralo je više od 10.000 studenata.

16. kolovoza 2022 11:10
Bit će više mjesta ispod nadstrešnice!

Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Foto: MojFaks

Kako pokazuju brojke objavljene u rezultatima natječaja za smještaj u zagrebačkim domovima, 10.320 studenata konkuriralo je za jedno od nešto više od 6500 tisuća slobodnih mjesta u domovima pod upravljačkom "palicom", zagrebačkog SC-a.

Kako javljaju iz SC-a, pravo na domsku sobu ostvarilo je 6575 studenata koji su na natječaju ostvarili 1387 i više bodova.

Prva bodovna granica ove je godine, dakle, bila 1387 bodova. Detaljno obračunavanje bodova putem svog osobnog profila na poveznici.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Laganini Studentica potpuno iskreno: 'Sram me što živim u studentskom domu'

Ukoliko smatrate da ste u procesu bodovanja zakinuti, prigovor možete podnijeti na adresu SC-a Zagreb u roku od osam dana od objave rezultata natječaja.

Iz SC-a poručuju i da se studenti za dodatne informacije vezane uz natječaj za smještaj mogu se obratiti Poslovnici za smještaj studenta na kontakte: 01/ 4593-641, 01/4593-582, 01/4593-570 ili na e-mail: poslovnica@sczg.hr.

Liječnički pregled i online rezervacija

Nadalje podsjećaju da je za useljenje u dom potrebno obaviti liječnički pregled jer je potvrda o obavljanju istoga preduvjet useljenja u dom.

"Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine", dodaju iz SC-a Zagreb.

kavez kavez Foto: Foto: privatna arhiva, M.B., objavljeno uz dozvolu/MojFaks

Za sretnike koji ulaze dalje u proces rezervacije sobe, pojašnjavaju da je sve moguće obaviti online putem. Ova mogućnost olakšava studentu odabir paviljona unutar studentskog naselja, odabir položaja sobe, a isto tako skraćuje rok postupka useljenja u dom.

Stari studenti, koji su studentski smještaj koristili prošle godine, imaju prednost u odabiru. Tako sobu mogu rezervirati od 19. kolovoza u 8 sati do 21. kolovoza u 20 sati. Rezervacije preostalih, slobodnih soba, vrše se od 22. kolovoza u 12 sati do 26. kolovoza u 7 sati.

vezano Objavljena je rang lista! Akademska četvrt Izašla je privremena rang lista za smještaj u domovima u velikom gradu: Evo detalja

"Studenti nisu obavezni rezervirati mjesto on-line putem jer pravo na useljenje mogu ostvariti do 30. rujna 2022. useljenjem u slobodne ne rezervirane sobe. Vremenski rok za useljenje u rezervirane sobe je do 10. rujna 2022., nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Studenti mogu putem svojih web profila pokriti trošak stanarine te useliti do 10. listopada 2022. na rezervirano mjesto u domu", napominju iz SC-a.

Plaćanje rezervacije smještaja svim će stanarima biti omogućeno od 1. rujna od 8 sati do 10. rujna do podne. Ovdje upozoravaju da studenti koji su rezervirali smještaj, a do 10. rujna neće podmiriti trošak rezervacije ili useliti, gube pravo na rezervaciju kreveta te se useljavaju na preostala slobodna mjesta do 30. rujna.

Redovito useljenje kreće početkom rujna

Kao i svake godine, redovito useljenje studenata kreće od 1. rujna i traje do 30. rujna, a oni koji ne usele ili ne izvrše uplatu rezervacije u navedenom razdoblju gube pravo na smještaj u nadolazećoj akademskoj godini.

vezano Studentice skuhale sataraš u domu. Laganini [VIDEO] Studentice skuhale sataraš u pola 9 navečer: Zamirisao cijeli studentski dom

Studenti mogu useliti i prije tog roka – prijevremeno useljenje u domove bit će omogućeno od 26. kolovoza 2022.

Još vijesti