P.S. u Akademska četvrt

Objavljeni dobitnici državnih stipendija: Evo gdje možete pogledati koji ste na listi

Nakon više od mjesec i pol čekanja, rezultati su napokon objavljeni.

15. prosinca 2022 14:33
Novac na stolu.

Novac na stolu. Foto: Bacho via Shutterstock

Nakon dugo čekanja i iščekivanja, rezultati su napokon tu! Ministarstvo znanosti i obrazovanja nešto nakon 14 sati objavilo je rezultate državnih stipendija za studente u svim kategorijama.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja od ove godine povećalo je broj, ali i vrijednost studentskih stipendija. U skladu s time, ove godine ih se dodjeljuje čak 12.000 dok se prethodnih godina dodjeljivalo njih 10.000, a stipendija će iznositi 1506,90 kuna, odnosno 200 eura, umjesto dosadašnjih 1200 kuna.

Natječaj je bio objavljen još početkom listopada, a studenti su posljednjih nekoliko dana bili u velikoj strepnji. To dokazuje i privatna Facebook grupa koja je vezana uz Državne stipendije jer su studenti ovaj tjedan tamo često postavljali isto pitanje, „hoće li više izaći rezultati?“.

No, jedan student je otkrio kada će rezultati biti objavljeni, a prema odgovoru kojeg je dobio od MZO-a, oni su svoje obećanje ispunili. U odgovoru na e-mail su naveli da će rezultati izaći još ovaj tjedan, što se na kraju i dogodilo jer su rezultati vani, a možete ih pogledati OVDJE.

Još vijesti