P.S. u Akademska četvrt

Pokreće se potpuno novi studij u trajanju od četiri semestra – pokriva više profesija istovremeno

Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci od iduće godine dobiva novi studij

6. lipnja 2023 15:01
Novi studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

Novi studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Foto: Canva/Filozofski fakultet u Rijeci/Facebook

Rijeka će uskoro dobiti novi studijski smjer kojeg kod nas gotovo nigdje nema. Radi se o poslijediplomskom specijalističkom studiju medijske pismenosti na riječkom Filozofskom fakultetu.

Kako navode iz Studentskog centra u Rijeci na svojim službenom web portalu Svjetionik, ovaj poslijediplomski specijalistički studij će trajati četiri semestra u kojima će, za njegov završetak, biti potrebno skupiti 120 ECTS boda.

Upisna kvota iznosi 40 studenata, a studij medijske pismenosti je nastao suradnjom Katedre za interdisciplinarnu filologiju Odsjeka za kroatistiku, Riječke stilističke škole i istraživačko-edukativnog centra Filozofskog fakulteta.

Pokrenut zbog novih tehnologija i izazova

Razlog zbog kojeg će ovaj studij biti pokrenut jesu suvremene tehnologije i oblici novih medija čijem napretku svjedočimo gotovo svakodnevno, a ovaj smjer će se pokušati suočiti sa svim negativnostima koje taj napredak donosi.

„Filozofski fakultet u Sveučilišta u Rijeci odlučio je odgovoriti na te izazove pokretanjem Specijalističkog poslijediplomskog studija medijske pismenosti od sljedeće akademske godine“, rekla je profesorica riječkog fakulteta, Cecilija Jurčić Katunar za portal Studentskog centra u Rijeci.

Obuhvaća više profesija istovremeno

Uz to, profesorica nadodaje kako će ovaj specijalistički poslijediplomski smjer pokriti više profesija istovremeno – od novinarskih pa sve do odnosa s javnošću, a čak će se doticati i nekih nastavničkih kompetencija. 

„Unaprijediti će radne učinke zaposlenih djelatnika u raznolikim sektorima“, zaključila je profesorica riječkog Filozofskog fakulteta.
 

Još vijesti