V.F. u Akademska četvrt

Poznato kad se održavaju studentski izbori u Zagrebu: Studenti samo trebaju ponijeti iksicu

Izađi i ti na izbore!

22. veljače 2023 13:54
Putokaz za izbor

Putokaz za izbor Foto: Geralt via Pixabay

Uskoro se održavaju studentski izbori u Zagrebu. Zagrebački rektor Stjepan Lakušić donio je odluku o datumu održavanja izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu te studentske zborove fakulteta i akademija. Izbori će se, održavati dva dana zaredom, 29. i 30. ožujka.

Rektor Lakušić donio je i dvije odluke o imenovanju povjerenstava Sveučilišta u Zagrebu za provedbu studentskih izbora: Izbornog povjerenstva i Povjerenstva za prigovore.

Zadaće Izbornog povjerenstva i Povjerenstva za prigovore Sveučilišta u Zagrebu za provođenje studentskih izbora propisane su Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama te Pravilnikom o Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu i studentskih zborova sastavnica.

Studentski se izbori provode fizički na svim fakultetima, a student samo treba ponijeti sa sobom iksicu. Također, studenti će moći glasati dva puta. Jednom za svoje predstavnike na fakultetu te jednom za sveučilišne predstavnike.

vezano Aleksandar Vučić, predizborni spot Vijesti [VIDEO] Vučić u predizbornom spotu 'lovi' i glasove studenata: 'Ne ispuštate knjigu iz ruku, o tome vam ovisi budućnost'

vezano Slika nije pronađena Vijesti Mlade Francuze pokušavaju 'dovući' na izbore – pomoću Tindera