V.K. u Vodič za brucoše

Dali mu ocjenu 4,44! Studenti prava najzadovoljniji su svojim fakultetom

Jedini u Hrvatskoj već sedam godina provode istraživanje zadovoljstva studenata izabranim studijima.

13. travnja 2022 12:29
Studenti najbolje ocjenili: Pravni fakultet!

Studenti najbolje ocjenili: Pravni fakultet! Foto: screenshot via Facebook@Pravni fakultet u Rijeci Faculty of Law Rijeka

Zadovoljstvo studenata odabranim studijem i studiranjem dio je studentskog standarda. Sveučilište u Rijeci nedavno je objavilo rezultate istraživanja zadovoljstva studenata studijem i studiranjem u sklopu svojih strateških smjernica koje provode već sedam godina. 

vezano Studiranje u Rijeci Vodič za brucoše Jednom fotkom pokazao zašto je bolje studirati u Rijeci: 'Ne shvaćam zašto toliko mladih hrli u Zagreb'

Najbolje ocjenjen Pravni fakultet

Studenti koji su završili svoje obrazovanje na Sveučilištu u Rijeci na preddiplomskim, diplomskim i integriranim studijima sudjeluju u istraživanju kvalitete i zadovoljstva svojih studija. Najviše ukupne indekse zadovoljstva završenih studenata ove akademske godine iskazali su studenti Pravnog fakulteta koji je ocjenjen s visokih 4,44.

Među segmentima koje su studenti ocjenjivali su dostupnost literature, odnos s nastavnicima, savjetodavna podrška, informiranost, zadovoljstvo studijem, motivacija za daljnje obrazovanje i slično.

vezano poruka, tete čistačice, Kampus Rijeka Nakon predavanja [FOTO] Najbolje moguće! 'Tete čiste' ostavile 'proljetnu' poruku studentima: 'Želimo vam ugodne trenutke uz kavicu ili čaj…'

Na drugom mjestu pronašao se Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci s 4,20 ocjenom i na trećem mjestu Ekonomski fakultet s ocjenom 4,11.

Sveučilište ima visoku ocjenu 4,03

Osim toga, i samo Sveučilište u Rijeci bilježi kontinuirani rast, a s tim raste i ocjena zadovoljstva mladih ovim Sveučilištem, koje je ove akademske godine dobilo ocjenu 4,03.

U potpori u studiranju, studenti su najvišu ocjenu dali za dostupnost literature (4,26), u odnosu s nastavnicima (4,24), dok u segmentu zadovoljstva studijem, studenti najviše cijene doprinos studija obrazovnom razvoju s visokom ocjenom 4,23.

vezano skripte, trgovačko pravo, Pravni fakultet, Akademska četvrt Studentica s Prava otkriva: 'Kako najlakše naučiti za ispit od 2 tisuće stranica'

Kako navode na svojim službenim stranicama, iako su zadovoljni ukupnim rezultatima, i dalje će kontinuirano raditi na unaprjeđenju segmenata koje su studenti istakli kao slabosti, što su prvenstveno izbornost u studijskim programima, metode nastavnog plana, stjecanje praktičnih kompetencija i slično.

"Sustavno radimo na unaprjeđenju upravo ovih segmenata studiranja – kroz projektni razvoj interdisciplinarnih mikrokvalifikacija (koje se mogu stjecati tijekom studiranja u izbornom dijelu programa), kroz uvođenje inovativnih metoda učenja i poučavanja (prvenstveno korištenjem digitalnih alata), kroz razvoj sustava mentoriranih višemjesečnih stručnih praksi kod poslodavaca te pružanjem mogućnosti za stjecanjem vještina i kompetencija potrebnih za uspješnije uključivanje u brzo mijenjajuće i konkurentno tržište rada putem UNIRI-Coursera platforme. Ovo potonje realiziramo kroz strateško partnerstvo Sveučilišta s Courserom, vodećom svjetskom platformom za online učenje, putem kojeg studentice i studenti mogu besplatno stjecati vrijedne i od poslodavaca tražene certifikate", zaključuju u svom priopćenju. 

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Rasprava među Hrvatima: Koji je NAJGORI studij u zemlji? 'Jedan te pripremi za životnu patnju'

Još vijesti