M. P. u Akademska četvrt

Konačni rezultati stipendija Sveučilišta u Zagrebu: Provjerite jeste li na popisu

Pravo je ostvarilo 520 kandidata.

20. travnja 2023 12:19
Novčanice eura.

Novčanice eura. Foto: Ibrahim Boran/Unsplash

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o dodjeli 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu redovitim studentima sveučilišnih prijediplomskih, integriranih prijediplomskih i diplomskih, diplomskih te stručnih prijediplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2022./2023. prema priloženim kategorijama:

  • stipendije za izvrsnost – 390 stipendija
  • stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) – 6 stipendija
  • stipendije uspješnim studentima sportašima – 7 stipendija
  • stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa – 100 stipendija
  • stipendije za studente umjetničkog područja – 17 stipendija

Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu je bio otvoren od 15. veljače do 10. ožujka 2023., a prijavljeno je sveukupno 868 kandidata. Dobitnici će biti informirani o vremenu i načinu potpisivanja Ugovora o stipendiranju. Napominje se da uz stipendiju Sveučilišta u Zagrebu nije moguće primati drugu stipendiju, a izvršit će se i provjera, stoji na unizg.hr.

U slučaju da ste ostvarili pravo na neku drugu stipendiju i želite odustati od prava na ovu stipendiju, obavijestite nadležne pisanom izjavom na e-mail stipendije@unizg.hr.

 

Još vijesti