V.F. u Akademska četvrt

Novi studij na splitskom Filozofskom fakultetu nudi širok spektar znanja i otvara vrata mnogih poslodavaca

Riječ je o diplomskom studiju na engleskom jeziku.

13. Siječnja 2023 12:57
Pripreme za državnu maturu

Pripreme za državnu maturu Foto: Stevepb via Pixabay

Na splitskom Filozofskom fakultetu će studenti uskoro moći upisati novi diplomski studij.

Prošlog su četvrtka veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj NJ.E. Gary Koren, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Gloria Vickov te prof. dr. sc. Dragan Primorac, utemeljitelj i počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba predstavili novi diplomski studij Democracy and Resilience in Modern Society (Demokracija i društvena otpornost u suvremenom društvu).

Studij će se izvoditi u suradnji sa koledžom Sapir iz Izraela, a nositelj je Filozofski fakultet, prenosi Dalmatinski portal.

Iz Sveučilišta u Splitu su rekli kako će ovaj samofinancirajući interdisciplinarni studijski program na engleskom jeziku omogućiti studentima stjecanje širokog spektra znanja te im, po završetku studija, otvoriti vrata tržišta rada u čitavom nizu institucija poput ministarstava, vojnih i sigurnosnih agencija, predstavništava, medijskih kuća, instituta, galerija umjetnina, nevladinih udruga, privatnih poduzeća i drugih institucija.

Također, radi se o prvoj konkretiziranoj suradnji između dvije visokoškolske institucije - koledža „Sapir” iz Izraela i splitskog Filozofskog fakulteta, a studij će se izvoditi na engleskom jeziku.

Ovaj program će moći upisati svi studenti koji završe preddiplomski studij iz društvenog, humanističkog i interdisciplinarnog područja. Na studijskom programu će, uz hrvatske stručnjake i inozemne stručnjake, surađivati i kolege profesori sa koledža Sapir.

izvor: Dalmatinski portal

Još vijesti