V.K. u Karijera

Završio 2 fakulteta u roku i s odličnim ocjenama: Zaposliti ga želi čak i ministar

Nemanja Aksić završio je dva fakulteta u roku, a posao mu je ponudio čak i ministar.

1. kolovoza 2022 11:06
indeks ocjene

indeks ocjene Foto: MojFaks

Kako je završiti dva fakulteta paralelno, u roku s izvrsnim prosjekom? To zna Nemanja Aksić, student iz Bora koji od 2018. godine, kada je imao samo 23 godine, nosi titulu diplomiranog kemičara i diplomiranog inženjera elektrotehnike.

vezano Kad studiraš na dva fakulteta, vrijeme za učenje još je dragocjenije... Vodič za brucoše Lejla studira na 2 fakulteta: Na TikToku otkrila kako naučiti što više u što manje vremena

Nemanja je diplomirao dvaput u razmaku od samo nekoliko tjedana, a na oba fakulteta "skupljao" je vrhunske ocjene. Na Kemijskom fakultetu diplomirao je s prosječnom ocjenom 9,17 na smjeru opće kemije, dok je na Elektrotehničkom fakultetu diplomirao fizičku elektroniku, smjer biomedicinski i ekološko inženjerstvo.

Jedan je faks plaćao

"Bilo je turbulentno. Odluku o upisu na dva fakulteta donio sam još u srednjoj školi. Bilo je dosta poteškoća, u smislu da po Zakonu o visokom obrazovanju država financira samo jedan fakultet, tako da sam jedan fakultet plaćao četiri godine. Nisam mogao primati stipendiju iako sam imao prosjek iznad devet, iz tehničkih razloga. Sveukupno, dva fakulteta sam završio sa 480 ECTS boda i 80 ispita sam dao plus dva završna rada", izjavio je Nemanja za N1.

vezano Slika nije pronađena Postani student Studira na dva fakulteta, a dodala bi i treći: 'Jel' prekasno da s 27 upišem medicinu?'

vezano Slika nije pronađena Karijera Ima dvije diplome sa samo 22 godine: 'Spremanje ispita mi je bilo najjednostavnije'

vezano Alena je upisala medicinu, studira na još dva fakulteta, ima organizaciju i pripravnica je u NASA-i Vodič za brucoše S 13 godina upisala medicinu, a već studira na 2 različita fakulteta: 'Mama, uspjela sam!'

Nakon završetka fakulteta nije odmah pokušao pronaći posao jer je upisao i magisterij iz kemije, ali kako je kazao, ponude su krenule pristizati.

Kako je nastavio, nakon što je njegova priča dospjela u medije i na društvene mreže, otvorilo mu se oko 15 potencijalnih radnih mjesta u SAD-u, Srbiji i u nekoliko europskih zemalja, a tada je njegova priča dospjela i do tadašnjeg srpskog ministra prosvjete, Mladena Šarćevića koji je za mladog Nemanju također imao ponudu za posao.

"Nisam ja inicirao, niti tražio posao od ministra, niti od bilo koga drugog trenutno, jer zaista nisam imao vremena, već je ministar izrazio želju da se vidi sa mnom i ponudio mi posao. On mi je ponudio posao u inovacijskom Fondu za djelatnost, na projektu koji je trenutno aktualan u suradnji sa Svjetskom bankom, koji radi na tome da privatnim firmama poveća i poboljša rejting na tržištu", pojasnio je Nemanja ponudu za posao.

izvor: rs.n1info.com

Još vijesti