P.S. u Akademska četvrt

Pokazala najdeblju knjigu iz koje uči za ispit: Nije preskočila nijednu stranicu

Studentica medicine objavila je video u kojemu pokazuje svoju knjigu iz pedijatrije.

24. studenog 2022 16:32
Knjige

Knjige Foto: vagonik via Shutterstock

I ptice na grani znaju koliko je studij medicine zahtjevan. To područje zaista je specifično jer u pitanju nije struka kojom možeš ovladati „u hodu”, bez istinske motivacije i mnogo truda i rada. Zbog svega ovoga, liječnički posao nazivaju i „pozivom”.

Doktorice, doktori i medicinske sestre mukotrpno uče u srednjim medicinskim školama i na medicinskim fakultetima kako bi kasnije odgovorno i vješto ispunjavali glavnu zadaću pomaganja drugima.

Diploma medicinara svima usađuje povjerenje jer se u procesu liječenja ipak prepuštamo u ruke tih doktora i medicinskih sestara. No, do te diplome, put je „trnovit”.

Pedijatrija kao najzahtjevnija specijalizacija?

To dokazuje i ovaj video u kojemu studentica medicine pokazuje koliko ima za učiti samo iz područja pedijatrije.

Naime, snimila je knjigu iz koje uči, a cijela knjiga je posvećena pedijatrijskoj specijalizaciji. Koliko vidimo, knjiga ima više od 1100 strana, a ova djevojka govori da od svega toga može preskočiti svega 50 do 100 strana, ali to ona nije napravila, već je učila sve.

@marela.g Pedijatrija u ❤️. #drmed #mefzg #student #studiranje #ucenje #medicine #medstudent #pedijatrija #djeca #pediatrics #pedijatar #medicina #faks ♬ original sound - Marela

Kako govori, pedijatrija je zaista specifična i svatko tko završi medicinu mora je znati, bez obzira na to hoće li zaista poslije i raditi s djecom. Napominje da djeca nisu odrasli ljudi tako da u njihovom tijelu dosta stvari funkcionira drugačije nego u odraslom.

Zato nam je i jasno zašto je ova knjiga toliko debela i opširna, a studenti medicine zaslužuju naklon jer bi mnogi vjerojatno posustali samim pogledom u sadržaj gdje piše sveukupan broj stranica.

Još vijesti