V.F. u Akademska četvrt

Zbog problema s profesorima studentica zaprijetila: „Dodat ću ih sve na Facebooku i poslati im ovu poruku“

Svi mi koji smo bili u ovoj situaciji...

20. prosinca 2022 11:17
Djevojka za laptopom

Djevojka za laptopom Foto: Elisa Ventur via Unsplash

Evo jedne relatable situacije: trebaš prijaviti temu za seminar, prezentacije ili, ne daj Bože, diplomski rad. Odmah sastaviš službeni mail profesoru. Tri rečenice pišeš 20 minuta, sto puta provjeriš gramatiku i tipfelere. Na kraju sve još jednom pročitaš i diviš se samom sebi koliko si lijepo sastavio taj mail, navru ti suze na oči od ljepote. Začudiš se svojim vještinama pismenog izražavanja, a na kraju zaželiš profesoru srdačan pozdrav i potpišeš se.

Uzalud vam trud svirači!

Dok profesor odgovori na mail, ti ćeš već zaboraviti temu koju si predložio i na pamet će ti pasti još 30 tema koje su bolje od one koju si prijavio. Ili barem čekaš odobrenje prijave. Kad odobrenje konačno dođe, vjerojatno će u mailu biti svega tri riječi, a profesor na kraju maila neće staviti ni lijep pozdrav, nego samo lp.

Ova jadna isfrustrirana studentica je svoju bol podijelila na TikToku, a mi ne možemo ništa drugo nego suosjećati s našom sestrom. Svi smo bili na njezinom mjestu, a vjerojatno mnogi od nas i u ovom trenutku čekaju odgovor na neki mail.

„Ovako sam blizu da dodam svakog profesora na fakultetu na Fejsu i pošaljem im poruku: ‛Poštovani profesore, POGLEDAJTE MAIL!’ Stari moj, šaljem ti mailove zadnjih mjesec dana da mi odobriš temu za seminar, a ti se ne javljaš, nema te!“, priča ova ‛pala ratnica’ u svojoj ispovijesti.

@tonka_cm Moje misli i ja poslije popodnevnog spavanca😴🛏 #student #studentlife #studentsbelike #studentproblems #college #collagelife #university #professor #email ♬ original sound - Tonka CM

Spomenula je i kako profesori uvijek na predavanjima inzistiraju da im pošaljemo temu za seminar na mail, a onda se ne javljaju.

A tek kad odgovore da je tema zauzeta, da nije dobra, da je termin za prezentaciju zauzet ili nešto četvrto pa moraš cijelu ovu šaradu prolaziti ispočetka. Na kraju uspiješ prijaviti neku temu koja te uopće ne zanima i unaprijed znaš da nećeš razumjeti apsolutno ništa dok budeš pisao taj seminar.

Ne plačemo, ti plačeš…