M. P. u Akademska četvrt

Talentirane i kreativne! Studentice izradile novi proizvod za Lesninu i osvojile vrijedne nagrade

Natječaj je trajao oko šest mjeseci.

24. svibnja 2023 10:36
Održiva torba

Održiva torba Foto: Vanatchanan/Shutterstock

Studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojile su prva tri mjesta na natječaju trgovine namještaja „Lesnina“ za izradu promo torbe.

Laura Ana Zdunić, Klara Ergović, Klaudia Curman i Magdalena Juričić dobile su novčane nagrade, a prvonagrađene torbe će se moći kupiti u svim Lesnina trgovinama

Naime, spomenuta trgovina namještaja je pokrenula natječaj za izradu promo torbe, a studenti TTF-a su se rado odazvali i prihvatili taj izazov. Svidjela im se ideja te torbe kojoj je u cilju održivost, natječaj je trajao oko šest mjeseci, a na adresu im je pristiglo više od 20 mapa s različitim rješenjima.

Predstavnici Lesnine nisu imali lagan zadatak, morali su izabrati prva tri najbolja rada i dodijeliti im nagrade, a jedino će se prvonagrađene moći vidjeti na policama njihovih trgovina. Studentica na prvom mjestu dobila je vrijednu nagradu od 1000 eura za kupnju u Lesnini, za drugo mjesto je određena vrijednost od 500 eura, a za posljednje 300 eura.

„Našu odluku o pobjednicima natječaja donijeli smo uzimajući u obzir prijedloge materijala za izradu torbi i njihovu dostupnost, zatim ideje za vizualna rješenja i načine na koje su studenti u dizajn torbe implementirali grafičke elemente (logotip, boje i slogan) Lesnine, kao i izvedivost cijelog kreativnog procesa s proizvodnjom budućih promo torbi.“, rekli su iz Lesnine za Universitas portal.

Još vijesti