V.F. u Akademska četvrt

Sveučilište na obali postaje sve omiljenije stranim studentima: Ove godine ih stiglo više od 300

Ove godine će ondje studirati čak 317 stranih studenata.

16. ožujka 2023 15:52
Rijeka postaje sve privlačnija stranim studentima

Rijeka postaje sve privlačnija stranim studentima Foto: TanniSK007 via Pixabay

Brojni strani studenti koji dolaze u Hrvatsku na razmjenu izabiru upravo zagrebačko Sveučilište. Međutim, čini se kako je stranim studentima Rijeka sve popularnija destinacija. Na Sveučilište u Rijeci u ljetnom semestru došlo je 156 studenata, a sveukupno će na riječkom Sveučilištu u akademskoj godini 2022./2023. studirati 317 Erasmus studenata, prenosi Novi list.

U Rijeku je najviše studenata došlo iz Francuske, potom iz Poljske, Njemačke i Italije.

Najviše studenata došlo na Ekonomski fakultet

Najviše Erasmus studenata je stiglo na Ekonomski fakultet, njih 32, a radi se o studentima iz Francuske, Latvije, Rumunjske, Poljske, Njemačke, Slovačke, Italije, Srbije, Španjolske, Češke, Litve i Portugala.

Na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je stiglo 27 studenata iz Rumunjske, Nizozemske, Njemačke, Latvije, Velike Britanije, Bugarske, Slovačke, Italije, Slovenije, Grčke, Sjeverne Makedonije i Litve.

Mnogi su fakulteti u Rijeci primili strane studente

Osim ova dva Fakulteta, strane studente su još primili i Akademija primijenjenih umjetnosti, Filozofski fakultet, Medicinski fakultet, Fakultet dentalne medicine, Fakultet zdravstvenih studija, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, Fakultet za matematiku, Fakultet za fiziku, Učiteljski fakultet, Građevinski fakultet, Pomorski fakultet, Pravni fakultet i Tehnički fakultet.

Izvor: Novi list

vezano Frana Ugarković Akademska četvrt Želiš li studirati u Južnoj Koreji? Ova hrvatska studentica otkriva sve tajne!

vezano Orijentacijski dani za strane studente ususret ljetnom semestru Akademska četvrt Rekordan broj stranih studenata na UNIDU

Još vijesti