L.B. u Akademska četvrt

Nogometna groznica počinje! Studenti ovog hrvatskog sveučilišta ne moraju na predavanja kad igra „repka“

„Najvažnija sporedna stvar na svijetu“, uvijek je u centru pažnje vjernih fanova među kojima ima i studenata i profesora.

16. studenog 2022 10:59
FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru

FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru Foto: fifg via Shutterstock

To se osobito ističe za vrijeme različitih prvenstava pa su obožavatelji „fuce“ konačno dočekali Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru.

Nogometno ludilo među studentima

Ni studenti nisu ništa manje ludi za nogometom! Svjedoče o tome brojne teme o kojima smo pisali za vrijeme svakog većeg nogometnog natjecanja, poput Eura ili Svjetskog prvenstva.

Davne 2016. godine, prilikom okršaja hrvatske i češke repke na Euru, ekipa s FER-a napravila je aplikaciju za lakše i brže pisanje hashtaga #CRO kako bi vjernim fanovima dala što više šanse da Eiffelov toranj zasja bojama hrvatske zastave.

Sljedeći Euro studenti su pratili zahvaljujući inicijativi studentica, stanarki doma na Savi koje su za sve obožavatelje ovog sporta obezbijedile veliki projektor, za koji su tvrdile da je „uklet“.

Za vrijeme prvenstva u Rusiji 2018. godine svi smo s ljubomorom čitali vijesti o tome da studenti drugog najvećeg fakultet u Urugvaju ne moraju na predavanja kad igra njihova momčad, a sad nam ista vijest dolazi i s domaćeg terena!

Studenti u Puli oslobođeni nastave

Naime, tijekom mundijala u Katru, koji samo što nije počeo, na pulskoj Karolini (parkiralištu kraj Arene) bit će organiziran „Student korner” u u sklopu kojega će studenti, uz predočenje iksice, dobiti 20 posto popusta na konzumaciju hrane i pića, a s obzirom da prva utakmica počinje u 11 sati, u tom periodu ljubitelji nogometa među studentima bit će oslobođeni nastave.

Odluka je ovo rektora pulskog Sveučilišta, Marinka Škare, kojom omogućava svim studentima koji, organizirano i na inicijativu studentskog zbora, žele otići na gledanje utakmice, da izostanu s predavanja u tom terminu.

„Time Sveučilište želi studentima omogućiti da uživaju u sportu i druženju pa da makar nakratko predahnu od studentskih obveza”, pojasnili su na svojim mrežnim stranicama.

Podsjetimo, Svjetsko nogometno prvenstvo dosad se igralo u lipnju i srpnju, a ne krajem godine kao ovaj put.

Prva utakmica igra se u srijedu, 23. studenog u 11 sati kad će Dalićevi izabranici odmjeriti snage protiv Maroka. Zatim slijedi susret s Kanadom, 27. studenog u 17 sati te 1. prosinca, kad protiv Hrvatske u 16 sati igra Belgija.

vezano Sveti gral sakupljača sličica Paninija... Laganini Za sličicama nogometaša poludjela cijela zemlja: Student pred kioskom čekao od 6 ujutro za svoj paketić

Još vijesti