P.S. u Akademska četvrt

Sveučilište u Zagrebu nudi besplatno učenje kineskog jezika: Nastava će trajati tijekom ljetnog semestra

Idealna prilika za učenje dodatnog jezika koji nije uobičajen.

6. veljače 2023 12:28
Prijave za učenje standardnog kineskog jezika još uvijek traju.

Prijave za učenje standardnog kineskog jezika još uvijek traju. Foto: 五玄土 ORIENTO/Unsplash

Sveučilište u Zagrebu često organizira besplatne tečajeve stranih jezika, ali ovaj je posebno zanimljiv. Nemamo često priliku vidjeti da se nudi besplatan tečaj kineskog jezika, a ovdje je upravo to slučaj!

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu nudi besplatan tečaj standardnog kineskog jezika za početnike, a nedavno su produžili prijave za isti koji će se odvijati u ljetnom semestru ove akademske godine.

Polaže se kolokvij i završni ispit

Kako navode na svojim službenim web stranicama, tečaj počinje 20. veljače te će se sastojati od 70 nastavnih sati isključivo preko online platforme Zoom. Nastava će se održavati dva puta tjedno, a završetak tečaja predviđen je 20. lipnja, nakon što sudionici polože kolokvij, završni ispit te nastavne zadatke koje će dobivati tijekom cijelog semestra.

Od svega navedenog, potrebno je ostvariti najmanje 60 posto svih elemenata za uspješni završetak semestra. Nastavu održavaju profesori koji su izvorni govornici kineskog jezika, a osim njega, program će se izvoditi i na engleskom jeziku.

Postoji još nekoliko uvjeta za sve sudionike, poput onih da imaju vlastito stolno računalo, stabilnu internetsku vezu i druge koji su navedeni na njihovim web stranicama. Zainteresirani kandidati za učenje standardnog kineskog jezika mogu se prijaviti putem obrasca OVDJE.

izvor: www.ki.unizg.hr

Još vijesti