V.F. u Akademska četvrt

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorovih nagrada: Opet će se dodjeljivati novčane nagrade nakon čak šest godina

Nemojte propustiti priliku!

27. veljače 2023 10:30
Novčanice eura

Novčanice eura Foto: VAKS-Stock Agency/Shutterstock

Sveučilište u Zagrebu je objavilo Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Ove godine se konačno vraćaju i novčane nagrade koje se nisu dodjeljivale šest godina.

Senat Sveučilišta u Zagrebu je nedavno donio odluku prema kojoj će iznos od 15 tisuća eura biti raspoređen na dobitnike Rektorovih nagrada u kategoriji A koja se odnosi na individualne znanstvene i umjetničke radove koje potpisuju jedan ili dva autora.

Studenti se mogu prijaviti u nekoliko kategorija

Postoji šest različitih kategorija u kojima se studenti mogu prijaviti:

(a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora)

(b) Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora)

(c) Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora)

(d) Nagrada za znanstveni i umjetnički rad većih razmjera - timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora)

(e) Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora)

(f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora)

Za Rektorovu nagradu ne može se prijaviti rad stručnoga ili preglednoga karaktera, niti rad izrađen za neku drugu primarnu namjenu (npr. diplomski rad, rad izrađen za znanstveni skup ili časopis i slično). Međutim, student može prijaviti rad koji je povezan s temom, primjerice, diplomskog ili seminarskog rada.

Kako se prijaviti?

Studenti mogu prijaviti radove putem sustava dostupnog na linku. Radovi se mogu prijavljivati do petka, 28. travnja do 16 sati. Također, moraju dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i mentorovo obrazloženje) u dva primjerka odgovarajućem povjerenstvu sastavnice.

Svečana dodjela Rektorovih nagrada održat će se 29. lipnja na Sveučilištu u Zagrebu, a službena odluka o dodjeli nagrade, s popisom svih nagrađenih autora i naslovima njihovih radova, objavit će se na oglasnim pločama i mrežnim stranicama Sveučilišta i svih njegovih sastavnica najkasnije tri dana prije svečane dodjele.

vezano Tjedan dobrodošlice Akademska četvrt Održava se Welcome Week: Brojne aktivnosti za 360 studenata na studentskoj razmjeni

vezano Putokaz za izbor Akademska četvrt Poznato kad se održavaju studentski izbori u Zagrebu: Studenti samo trebaju ponijeti iksicu

Još vijesti