V.F. u Akademska četvrt

Svi smo imali ovaj kolegij i svi smo se „ustrtarili“ da ćemo ga pasti: Ovako izgleda tjelesni na faksu

Realno, sam si kriv za ovu situaciju.

10. Siječnja 2023 14:58
Djevojka vježba

Djevojka vježba Foto: RyanMcGuire via Pixabay

Praznici su završili. Razmišljaš što si sve pojeo tijekom praznika. Vjerojatno sve što se nudilo. Sad se bojiš stati na vagu jer jedva uspijevaš stati u traperice. I razmišljaš kako se vratiti u formu. Mi ti možemo reći što ti neće pomoći da se vratiš u formu.

Jedna riječ. Tjelesni.

Kad se sjetiš tjelesnog iz osnovne ili srednje škole, vjerojatno imaš traume. Žao nam je zbog toga. Imamo ih i mi. S druge strane, tjelesni na faksu je bezbolan, gotovo kao da uopće ni nemaš.

E pa imaš ga, samo što vjerojatno ne ideš na njega. Sigurno ti nosi nula ECTS bodova pa se ne brineš previše. Međutim, bliži se kraj semestra, a ti nemaš nijedan potpis, a trebaš ih deset ili dvanaest. Ne želimo ti nabijati presing, ali samo ti želimo dati znak da je vrijeme da se počneš brinuti da nećeš stići skupiti dovoljno potpisa.

Pilates, futsal, teretana? Nema šanse!

Okej, možda ti ipak nabijamo malo presinga.

Tjelesni na faksu je stvarno posebna priča. Nema skakanja u dalj, trčanja, igranja odbojke i nogometa, preskakanja kozlića, štafete. Na faksu jednostavno nikoga nije briga. Bitno je samo da skupiš dovoljno dolazaka na neku od ponuđenih aktivnosti koju izabereš na početku semestra i ne bi trebalo biti problema.

Ali uvijek bude problema. Štoviše, problem se pojavi kad dođe kraj semestra, a ti si zaboravio koju si aktivnost uopće izabrao. Nemaš ni jedan potpis i shvatiš da ćeš proći kemiju, a pasti tjelesni. Ako padneš kemiju, imaš izgovor da je ispit bio pretežak. Ako padneš tjelesni, nemaš nikakav izgovor. Što ćeš reći ljudima? Da ti se nije dalo 12 puta otići na pilates ili futsal?

Nema šanse! Moraš postupiti ispravno!

Izgubile se na Sljemenu

Da, pogodio si. Morat ćeš jednom otići na šetnju na Sljeme, dobiti potpis i onda ga krivotvoriti. Vjerojatno ćeš sad panično početi tražiti koji je termin iduće šetnje. Bit ćemo ti iskreni, nismo nikada bili na toj famoznoj pješačkoj turi na Sljemenu, ali smo čuli horor priče o njoj. Jedna od najgorih je da su se dvije kolegice izgubile tijekom šetnje i kad su došle na cilj, profesor je već otišao pa nisu dobile potpise. Da stvar bude još gora, nisu se sjećale kojim su putem došle pa su satima onuda lutale dok se nisu snašle.

To je sigurno vrijedilo pet potpisa.

Ne znači da će tako izgledati i tvoj tjelesni na Sljemenu. Vjerojatno ćeš doći ondje i samo slijediti ostale. Na početku ćeš pomisliti kako zapravo i nije toliko strašno naporno i neće ti biti jasno odakle tolike negativne priče.

Deset minuta nakon toga ćeš preklinjati da te pogodi meteor da ne moraš više trpjeti to mučenje. Iz iskustva ti možemo reći da pilates nije ništa lakši. Nakon prvog treninga poželiš ostati ležati na parketu u dvorani i jednostavno čekati da smrt dođe po tebe. Čak i da smrt zaista dođe, vjerojatno će ju otjerati miris znoja.

Jedini bez papirića za potpis

Kad se šetnja konačno privede kraju i kad napokon stigneš do cilja, primijetit ćeš da svi imaju papiriće na koje im profesor stavlja potpise.

A ti nemaš papirić! Da trud ne bude uzaludan, iz džepa uspiješ iskopati neki stari račun koji već mjesecima stoji u tim hlačama i nekoliko puta se s njima i oprao. Toliko je star da su cijene na njemu izražene samo u kunama. Ali nije važno, u krajnjem slučaju bi zamolio profesora da ti se potpiše na list koji su ubrao putem.

Na kraju ćeš taj potpis vjerojatno falsificirati. Kad predaš profesoru sve potpise, on će se pretvarati da ne vidi da su krivotvoreni, a ti ćeš mu na tome biti zahvalan. Iako će i on znati koliko si lijen, ali te se vjerojatno želi što prije riješiti.

Još vijesti