M. P. u Akademska četvrt

Prezentacija na bilo koju temu za 30 sekundi: „Kako će izgledati budućnost?“

Prednost umjetne inteligencije je brzina

28. veljače 2023 14:17
Robot

Robot Foto: Alex Knight/Pexels

Mateo Elez mladi je hrvatski influencer i student Računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Na svom TikTok profilu ima nekoliko objava na temu umjetne inteligencije, a u jednom od videozapisa pokazao je kako se može napraviti prezentacija uz pomoć mrežne stranice „Tome“.

Proučavajući umjetnu inteligenciju dolazi do zaključka kako je to fascinantna stvar, a isto tako se svakodnevno pita kako će izgledati budućnost ako već sada postoji nešto poput mrežnih stranica na kojima možeš izraditi prezentaciju na bilo koju temu za samo 30 sekundi.

 

@mateoelezz AI je fascinantna stvar... zanima me kako ce izgledat buducnost ako vec sad ovakve stvari postoje #ai #presentation #student #school ♬ original sound - Mateo Elez

 

Upute:

  • U tražilicu upiši „Tome“
  • Klikni karticu kreiraj
  • Napiši temu koja te zanima
  • Prezentacija sa slikama je spremna
  • Uredi dizajn po želji

Prezentacije i eseji koji su napravljeni uz pomoć umjetne inteligencije nisu samostalan studentski rad i ne možete se u potpunosti osloniti na mrežne stranice koje zadatke rade umjesto vas. Dobro je znati da postoji program koji može detektirati tko je pisao rad, osoba ili chatGPT, zato svakako tražite više izvora i upregnite svoje znanje.

Prednost ovakvih mrežnih stranica je naravno brzina, a proces pripreme za ispit možete olakšati kreiranjem provjere znanja uz pomoć mrežne stranice o kojoj smo već pisali.

Umjetna inteligencije ima svoje negativne strane, a jedna od njih je da za radove koji su napravljeni na ovaj način ne možete očekivati odličnu ocjenu, nego dovoljan.

Svakako preporučamo da se ne oslanjate u potpunosti na ovakve vrste sustava, već da samostalno napravite zadanu prezentaciju ili esej.

Još vijesti