L.B. u Akademska četvrt

[VIDEO] U katastrofalnoj poplavi u Rijeci stradao i studentski restoran: Pogledajte kako voda prodire u najstariju riječku menzu

Jučer je na području grada Rijeke pala rekordna količina oborina, poplaviviši prometnice i lokale u centru grada.

29. rujna 2022 12:52
Oborinske vode prodrle su u najstariju menzu u Rijeci...

Oborinske vode prodrle su u najstariju menzu u Rijeci... Foto: screenshot via YouTube@Kanal Ri

Snažno oborinsko nevrijeme praćeno velikom količinom oborina jučer je u Rijeci izazvalo brojne prometne poteškoće, poplavljene su prometnice i brojne zgrade u centru grada, a u bujici je nažalost stradala i jedna osoba.

Mjesečna količina kiše u samo jednome danu

Kako je javila službena automatska meteorološka postaja na Kozali, u srijedu su u Rijeci pale 222 litre oborine po četvornom metru čime je u samo jednome danu srušena prosječna mjesečna količina kiše za rujan.

Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima, a kako su javili domaći mediji, jedan je muškarac stradao u bujici koja ga je odnijela pod automobil.

vezano Odlični obroci po popularnoj cijeni - tijekom cijelog ljeta. Nakon predavanja Za svoje studente kuhaju i ljeti: U ovoj menzi nudi se odlična klopa po povoljnim cijenama – skroz do jeseni

Iz riječkog Studentskog centra također loše vijesti. Naime, u večernjim satima oborinske vode prodrle su i u najstariju menzu u gradu, studentski restoran "Indeks", i potpuno ga poplavile.

Godišnji remont, sanacija dimnjaka, a sad i poplava

Podsjetimo, restoran je zatvoren radi godišnjeg remonta i sanacije dimnjaka od početka rujna, a vrata je ponovo trebao otvoriti u listopadu. S obzirom na recentna događanja, ostaje vidjeti kad će ponovo otvoriti vrata studentima.

Restoran je zatvoren zbog remonta i sanacije dimnjaka, a sada i poplave... Restoran je zatvoren zbog remonta i sanacije dimnjaka, a sada i poplave... Foto: screenshot via YouTube@Kanal Ri

"Zahvaljujemo riječkim vatrogascima na brzoj intervenciji, a obavijest o otvorenju restorana objavit ćemo naknadno. I naši dečki iz održavanja dali su svoj obol u sanaciji ove poplave", kratko su javili iz ovog SC-a.

Apelira se na studente koji gravitiraju prema Brajdi da svoje pravo na subvencioniranu prehranu ostvare u bistrou Pomorskog fakulteta.

U videu pogledajte kako je to sinoć izgledalo.

Još vijesti