Preuzimanje sveučilišne diplome.

Visoka škola „Prometej“ u Banja Luci ponovno se nalazi u središtu skandala. Prije nekoliko mjeseci u ovoj visokoj školi provedena je akcija „Klaster“ unutar koje je uhapšeno 10 osoba zbog sumnje u lažne diplome, a ovog puta je problem ponovno u diplomama.

Naime, kako piše Capital, trenutno su primorani poništiti čak 167 diploma bivših studenata zbog administrativne pogreške u zvanju. Visoku školu „Prometej“ posjetila je nadležna inspekcija koja je utvrdila nepravilnosti kod diploma generacije studenata koji su studij tamo upisali u akademskoj godini 2014./2015..

Poništenje diploma zbog Zakona o zvanju

Na njihovoj diplomi stoji zvanje „diplomirani inženjer saobraćaja“ koje je, prema nadležnoj inspekciji, pogrešno. Oni traže od ove bosanskohercegovačke visoke škole da ponište svih 167 diploma i zvanje preprave u „strukovni specijalista inženjer saobraćaja“ zbog Zakona o zvanjima koji je na snagu stupio u siječnju 2015. godine.

Visoka škola „Prometej“ odbija poništiti ove diplome zbog administrativne greške jer tvrde kako novi Zakon o zvanjima vrijedi tek od one generacije koja je upisana u akademskoj godini 2015./2016. s obzirom na to da je na snagu stupio početkom 2015. godine.

„Zbog neosnovanog naloga prosvjetne inspekcije, Visoka škola „Prometej“ podnijela je tužbu protiv Ministarstva za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo RS“, rekli su iz Visoke škole „Prometej“ kako piše Capital.
 

visoka škola "prometej" poništenje diploma akcija klaster fakulteti u središtu skandala inspekcija na fakultetima

Još vijesti