Visoka škola Edward Bernays postaje veleučilište.

2023. godina počela je odlično, pogotovo za pojedine akademske ustanove. To se posebno odnosi na Edward Bernays, sada već bivšu Visoku školu za komunikacijski menadžment, s obzirom na to da početkom nove godine su službeno postali veleučilište.

Podsjetimo, početkom listopada 2022. godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je novi i nadopunjeni Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Iako njime nisu bili zadovoljni baš svi, posebno ne oni studenti koji studiraju više od 10 godina, nekima je ipak označio vrijeme pozitivnih promjena.

Dekan se pohvalio na Facebooku

Upravo zbog novog Zakona, Edward Bernays službeno postaje veleučilište, a s ovom viješću pohvalio se na svojem Facebook profilu i Damir Jugo, dekan novog veleučilišta.

„Za Bernays je 2023. godina započela velikom promjenom. Nakon gotovo 10 godina uspješnog djelovanja pod imenom Visoka škola ‛Edward Bernays’, od danas smo i službeno Veleučilište ‛Edward Bernays’“, istaknuo je u svojoj objavi.

Kako govori, bivša Visoka škola ovu titulu je preuzela novim Zakonom koji to i omogućuje, neovisno o broju studijskih programa. Veleučilište Edward Bernays službeno provodi četiri studijska programa i broji više od 400 studenata.

No, to nisu jedine promjene jer Jugo spominje i promjenu vizualnog identiteta, ali i slavlje povodom 10-te obljetnice osnutka ove obrazovne institucije.

„Stay tuned“

„Promjena naziva i vizualnog identiteta samo je početak velikih stvari koje smo isplanirali za Bernays u 2023. godini. Osim što ćemo propisno obilježiti punih 10 godina našeg više nego uspješnog rada, 2023. godina će za Bernays biti snažna razvojna godina u svakom smislu“, zaključio je dekan i poručio – stay tuned.

Još vijesti